in

Szarvasi lány a színpadon

Lapis Erikát láthatta közönség ma este a Vízi Színház színpadán. Remélem hagyomány lesz, hogy a nyár egy estéjén Lapis Erika és barátai, alkotótársai varázsolják el a közönséget. A mai este címe: „NŐKRŐL, FÉRFIAKRÓL! Versek, prózák, dalok, nőre, férfira, zenészre”.

„Az első randi, az első csók, az első csalódás, szerelem, házasság, család. Olyan történetek ezek, amelyekben mindannyian érintettek vagyunk, hiszen rólunk, egyszerű magyar nőkről és férfiakról szólnak: hétköznapi semmiségeinkről, be nem teljesült, kiégett kapcsolatainkról, egy vasárnap délelőttről, az elaludni készülő nyárról. Minden megtörténhet köztünk. De vajon össze lehet-e foglalni mindezt egyetlen estben? Erre vállalkozik 2 színész (egy nő és egy férfi) és 2 zenész (egy nő és egy férfi)” – szól az ismertető. Ma este ismert és általam nem ismert versek, dalok hangoztak el. Klasszikusok és mai alkotók művei nőkről, férfiakról, egymáshoz fűződő kapcsolatukról. Andalító zene, a szív mélyéig hatoló, néha mosolyt keltő versek, prózák. Két tehetséges színész Lapis Erika és Csadi Zoltán és két tehetséges muzsikus Tótin Katalin zongora és Tótin István szaxofon.

Lapis Erika ma ismét meghódította a szarvasi közönséget. Szépsége, tehetsége, mosolya, egyszerűsége mindig elvarázsol. Így volt ez ma este is. Csadi Zoltánt is láthattuk az elmúlt évben a Vízi Színház színpadán a „Fiatalság bolondság” című darabban Dodó szerepében nyújtott emlékezetes alakítást. Ma este is jó volt hallgatni. Mindketten a Dunaújvárosi Bartók Színház tagjai. Van egy díj amit mindketten megkaptak egy év különbséggel, ez a Varázsdoboz díj. „Ez a díj a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza társulatainak tagjai egymás közt hozzák meg a döntést titkos szavazással, hogy véleményük szerint az adott évadban ki nyújtotta a legeredményesebb művészi teljesítményt. (Tehát nem egy alakítás, egy szerep megformálása, hanem egy évad teljesítménye a döntés alapja.) A díj egy ezüst doboz, melyet adománylevél kíséretében vehet át egy prózai színész és egy táncművész az évad végi ünnepségen.”

Tótin Katalin az elmúlt két évben volt már Szarvason, Lapis Erika önálló estjein kísérőjeként. Zongoraművész, tanár. A dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola tanára, ahogy Tótin István is.

Nyaraló a Körös partján

Idegenforgalmi adó – a szállásadók szerint rossz a szabályozás

Az első gombatermés Szentandráson

Szentandráson learatták az első gombatermést