Connect with us

Koncert

Igazi roma café Szulák Andreával

Szulák Andrea és a Gipsy Cimbalom Band
Szulák Andrea és a Gipsy Cimbalom Band

Balogh Kálmán cimbalomművész és együttese, a Gipsy Cimbalom Band volt a Víziszínpad házigazda-vendége tegnap. A cimbalomművész ötfős együttesével érkezett hozzánk, akik egyenként is elismert nevek a szakmában. Bede Péter szaxofon, György Mihály, vagy ahogy Balogh Kálmán bemutatta, George Michael gitár, Kovács Ferenc trombita, hegedű, Frankie Látó hegedű és Novák Csaba nagybőgő. Sztárvendégük Szulák Andrea volt, aki elmondta, hogy egy véletlen folytán került az együttesbe, de azóta is jól érzik magukat egymás társaságában. Több közös fellépés után most a szarvasi Víziszínpadra is együtt jöttek el, ami mindannyiuknak nagyon tetszett.

A cimbalom elsősorban a cigányzenekarok hangszere volt, de a népzenébe is átszivárgott, ahogy azt számtalanszor megtapasztalhattuk már a szarvasi színpadokon Unger Balázs által. A pénteki előadáson a zenei világok keveredésével -a cigányzenétől a népzenén át a jazzes-bluesos dalokig- igazi világzenei fesztivált varázsoltak a Víziszínpad deszkáira. Az ilyen zseniális zenekaroknak köszönhetően a cigányzene és a népzene, még ha kicsit populárisabb, talán olyan roma cafés formában, visszaszivárog a mai fiatalok fülhallgatóiba, így ha nem is az adatközlők autentikus zenéje által, de jelen van a zenei világukban.

Sajnos a nézőszám nem úgy alakult, ahogy egy ilyen előadáson várható lenne. Az ülőhelyek talán ötöde volt csak foglalt, de ez nem az érdektelenségnek, hanem a heti két-három fizetős előadásnak tudható be, amit nem nagyon lehet bírni zsebbel. Ráadásul tegnap este a nézők kilencven százaléka köszönőviszonyban volt egymással, alig volt ismeretlen arc köztük.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A Szarvasi Vízi Színház megújult nézőtere (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vízi Színház megújult nézőtere (Fotó: Babák Zoltán)

Június 12-től megnyitja kapuit a Szarvasi Vízi Színház

Színház

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Bizonytalan jubileumi évad, garantált felújítások

Színház

Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Faültetés az országos fásítási program keretében

Zöld zóna

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szent Mihály-napi tűz a Körösön

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect