in , ,

Meseautóval a víz felett

A Kecskeméti Katona József Színház előadása
A Kecskeméti Katona József Színház előadása

Ki ne ismerné a Meseautó történetét. Szűcs János vezérigazgató és Kovács Vera kisasszony mesébe illő szerelmét. Amibe belebonyolódik Halmos Aladár és Anna kisasszony, a vezér titkárnője. Ma este a Kecskeméti Katona József Színház művészei prezentálták Vitéz Miklós – Vadnai László darabját a Szarvasi Vízi Színház vizes színpadára, ami miatt több botlás, esés volt a színpadon, amely veszélyes is lehetett volna. Ettől eltekintve pazar előadást láthatott a közönség, akik megtöltötték a nézőteret. Most először volt teltház ebben az évben és ez nem volt véletlen.

A legjobban megírt szerep Halmos Aladár és Kerekes Anna szerepe, amit ma este Vida Péter és Csombor Teréz játszott, ki nem hagyva egyetlen ziccert sem. Játékuk kimagaslóan jó volt. A közönség hálás volt a szarvasi vonatkozású bemondásokért. Trokán Nóra Kovács Veraként nem csak kedves bájos volt, hanem nagyon jó alakítást nyújtott. Nem csak testével, arcával is játszott. Remek színésznő. Partnere Kiss Zoltán (Szűcs János szerepében) jó énekhanggal, kulturált játékkal játszotta szerepét. A Kovács szülőket Kiss Jenő és Réti Erika alakította. Szerepük nem-igazán sok volt. Kiss Jenőt még láthatja majd a közönség a Hippolyt címszerepében, ott alkalma lesz játékával elkápráztatni minket. Márkus Sára, Vera barátnője Magyar Éva, Péterffy Tamást, Szokolai Péter alakította, Pistike szerepében (Vera öccse) Fazekas Bendegúz játszott.

Végig nagyon jó, lendületes előadást láthatott a közönség, amit a végén vastapssal jutalmaztak. Benedek Miklós az előadás rendezője remekül állította színpadra a filmről ismert történetet, alkalmazkodva a színház lehetőségeihez.

A darab élőzenével került bemutatásra, zenei vezető Károly Kati volt. Koreográfus Szabó Andrea, díszlet és jelmez Dévényi Rita.

A címben szereplő „meseautó” történetéhez kapcsolható, hogy március végén gördült le az elő Mercedes gépkocsi a Kecskeméten lévő gyárból, amit a város életében csodaautóként tartanak számon. A darab bemutatója február közepén volt. A történet nem napjainkban játszódott, csak Mercedes gépkocsiról szólt. Ennyiben kapcsolódik napjaink eseményéhez.

Az előadás a II. Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál harmadik bemutatója volt.

Szarvasi Vízi Színház, 2013. június 29.

Facebookosok segítsége

Szentandrási beteg kislánynak gyűjtöttek a szarvasiak

Az Allianz sportnapok megnyizója

Önmagával versenyben az Allianz