Connect with us

Hírek

Hannelore, a magyar

Sterrenberg-Nagy Hannelore átveszi magyar okmányait
Sterrenberg-Nagy Hannelore átveszi magyar okmányait

Olyan keresztneve magyar nőnek, hogy Hannelore, aligha volt valaha is. Így volt ez egészen vasárnap 10 óra 19 percig, amikor Sterrenberg-Nagy Hannelore, az anyai ágon Bolza-sarj Nagy Lehel felesége polgármesterünk, Babák Mihály, és dr. Bankóné Ordovics Katalin anyakönyvvezető előtt letette az állampolgársági esküt.

Elsőként Brachna Irén Komjáthy Jenő: Magyar című verséből olvasott részleteket, majd Babák Mihály polgármester lépett a mikrofonhoz. Megköszönte, hogy Szarvast választotta arra az alkalomra, amikor felveszi férje állampolgárságát, és azt kívánta, hogy szeresse úgy Magyarországot, mint saját szülőföldjét.

— Isten hozott közöttünk. Veled nem csak többen lettünk, de erősebbek is lettünk — mondta dr. Demeter László, a család barátja, Szarvas korábbi polgármestere, aki ritkaságnak nevezte az ilyen alkalmakat, mikor egy német születésű osztrák állampolgár magyar akar lenni, majd beszédének végén egy kokárdát tűzött a frissen esküt tett mellére.

Az ünnepi aktust követően városunk első embere átadta a honosítási okiratot és az emléklapot az immár magyar állampolgár Sterrenberg-Nagy Hannelorénak, valamint egy kitűzőt Szarvas címerével. Így már kettő lett neki, mert zsinóros magyaros kabátját a kokárda felett egy már díszítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect