in ,

Kínai látogatók jöttek, mentek

Hodálik Pál alpolgármester fogadja a vendégeket

Wang Zuhuan Wenzhou város alpolgármestere és kísérete látogatott kedden Szarvasra. Elkísérték őt a város közszolgáltató, tervező és fejlesztési hivatalainak vezetői. A küldöttséget a Polgármesteri Hivatal előtt Hodálik Pál alpolgármester, dr. Melis János jegyző és Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző fogadta.

Wenzhou egy prefektúra (tartomány) szintű város Kínában, ami valószínűleg olyasmi lehet mint nálunk a megyei jogú város. Csak ötszázszor nagyobb. Földrajzi helyzetét tekintve a kelet-kínai tengerparton terül el Tajvantól északra, néhány száz kilométerre Sanghajtól, ill. kínai testvérvárosunktól, Wuxitól. Kínai szemmel nézve Hong Kong is a szomszédban van.

Ottani léptékkel mérve nem tartozik a nagyobb városok közé a maga 3 millió lakójával. Hogy mi nagy Kínában a Falon kívül, innen nehéz megítélni. Valószínűleg minden. Egyedül az emberek emberi léptékűek. Ők valószínűleg úgy tekinthetnek egy Szarvas méretű városra, mint egy makettre.

A Hivatal körtermében a kölcsönös bemutatkozások alatt a házigazdákhoz csatlakozott a Jutka néni köszöntéséből érkező Babák Mihály polgármester, majd Hodálik Pál bemutatta a várost és annak szépségeit. Felvételről, mert most, hogy mindenhol bontanak, fúrnak és ásnak nehezen lett volna hihető, hogy ez egy élhető város. A vendégek első sorban a közigazgatásunk iránt érdeklődtek. Valószínűleg nem csak a léptékben, hanem szervezetileg is jelentős különbségek vannak Kína és Magyarország között. A vendégek kicsit nehezen értették meg, hogy Szarvas alá nem tartozik egyetlen város sem, mi meg kicsit nehezen, hogy hogyan is értik a kérdést.

Szarvasi látogatásuk végén udvariasan elköszöntek és távoztak, és nem hangzott el, hogy jó a méret, megfelel, pont ekkorát kerestek, csomagolják be és tegyék a csomagtartóba! Talán legközelebb!

Vélemény, hozzászólás?

Szarvasi gépírók

Nemzetközi színtéren a szarvasi gépírók

Úszótábor a Benkában