in ,

Az M44-es ügyében Brüsszelben járt a szentandrási polgármester

Sinka Imre polgármester

Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere a napokban Brüsszelben járt, hogy segítséget kérjen az M44-es szentandrási lehajtójának ügyében.

Mint megírtuk, a település vezetői sérelmezik, hogy a megépítendő gyorsforgalmi úthoz nem terveztek Békésszentandrás mellett lehajtót. Így az autósok csak Szarvasról visszafordulva tudnak majd eljutni a nagyközségbe.

– Mivel a gyorsforgalmi út uniós pénzből épül, ezért döntött úgy a képviselő-testület, hogy Brüsszeltől kérünk segítséget. Személyesen felkerestem tehát Kovács Bélát, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét. Őt kértem meg arra, hogy terjessze az illetékes bizottságok elé az általunk diszkriminatívnak tartott lehajtó-ügyet. Az átadott anyagban kérdéseket tettünk fel és felsorakoztattuk a lehajtó megépítése melletti érveinket – számolt be brüsszeli látogatásáról lapunknak a szentandrási polgármester.

Sinka Imre elmondta: az előkészítő munka után, a szeptemberi ülésszakban kerülhet a brüsszeli illetékesek elé a lehajtó kérdése. Bíznak abban, hogy kézzelfogható eredményt tudnak elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Nyáron is beülnek az iskolapadba

Visszafoglalták a játszóteret a szarvasi anyák