Connect with us

Békésszentandrás

Az M44-es ügyében Brüsszelben járt a szentandrási polgármester

Sinka Imre polgármester

Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere a napokban Brüsszelben járt, hogy segítséget kérjen az M44-es szentandrási lehajtójának ügyében.

Mint megírtuk, a település vezetői sérelmezik, hogy a megépítendő gyorsforgalmi úthoz nem terveztek Békésszentandrás mellett lehajtót. Így az autósok csak Szarvasról visszafordulva tudnak majd eljutni a nagyközségbe.

– Mivel a gyorsforgalmi út uniós pénzből épül, ezért döntött úgy a képviselő-testület, hogy Brüsszeltől kérünk segítséget. Személyesen felkerestem tehát Kovács Bélát, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét. Őt kértem meg arra, hogy terjessze az illetékes bizottságok elé az általunk diszkriminatívnak tartott lehajtó-ügyet. Az átadott anyagban kérdéseket tettünk fel és felsorakoztattuk a lehajtó megépítése melletti érveinket – számolt be brüsszeli látogatásáról lapunknak a szentandrási polgármester.

Sinka Imre elmondta: az előkészítő munka után, a szeptemberi ülésszakban kerülhet a brüsszeli illetékesek elé a lehajtó kérdése. Bíznak abban, hogy kézzelfogható eredményt tudnak elérni.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

Karantén

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Az M44-es új szakaszainak építése tovább folyik

Dosszié

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A korábbi Vasbolt helyén épül az új piac Békésszentandráson

Békésszentandrás

Ezer maszkot készítenek a békésszentandrási szorgos kezek

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect