Connect with us

Közérdekű közlemények

Dankó Béla a földtörvényről

– A közelmúltban elfogadott földtörvénnyel óriási adósságot törlesztett a Kormány, melynek, gyökerei egészen a rendszerváltásig nyúlnak vissza. – kezdte sajtótájékoztatóját Dankó Béla országgyűlési képviselő, a FIDESZ választókerületi elnöke.

A külföldiek sőt a korábbi hazai nagybirtokosok további termőföldhöz jutását meggátoló törvény megszületését komoly munka, széleskörű egyeztetés előzte meg- mondta el a képviselő.

Az idő sürgetett, hiszen eredetileg már 2011-ben szabadon vásárolható lett volna bárki számára a magyar termőföld, ám a Kormánynak sikerül haladékot kérni az EU-tól. Ezen idő alatt kellett gondoskodnunk a termőföld védelméről, amelyet a Gyurcsány-Bajani kormány gyakorlatilag szabad prédaként hagyott a befektetési céllal vásárló külföldi és hazai spekulánsok előtt.

A mostani törvény egyértelműen a magyar gazdákat, közülük is a családi gazdálkodókat helyezi előtérbe. Csökken a vásárolható földterület maximális mérete, az adásvétel pedig csak a helyi gazdák jóváhagyásával illetve egy erre hivatott állami szervezet szigorú ellenőrzése után jöhet létre.

– Ezek után cseppet sem meglepő a baloldal fájdalma az új földtörvény elfogadása kapcsán. – jelentette ki Dankó Béla.

Az új szabályozás véget vet a szocialista agrárpolitika haszonélvezőinek, a külföldi spekulánsok, a haza a nagybirtokosok virágzásának. Ez a törvény lezár egy korszakot és egy újat indít, amely egyértelműen a magyar családok, a magyar gazdák kezébe adja a termőföldek megművelésének lehetőségét. Az új földtörvény ellenzői között ezért is nem gazdákat, hanem politikusokat látunk. Ez a döntés nem csak ezen családok, de az egész magyar gazdaság szempontjából óriási lépés. Nem csupán a hagyományosan erős magyar mezőgazdaság további fejlesztéséről, hanem egyúttal a vidék, így a döntően agrár centrikus Békés megye felemelkedéséről is szól.

 

Népszerű

Csányi Sándor és Dankó Béla (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvason tartotta ciklusértékelőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Minden eddiginél korábban érkezett a segítség Csabacsűdre

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nemcsényi Zsolt a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szentandráson

Békésszentandrás

Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József

Több mint hétmillió forintból épült sportpark Csabacsűdön

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect