Connect with us

Csabacsűd

Citeratáborban a csabacsűdi gyerekek

Citeratáborban a csabacsűdi diákok

Az idei nyáron hetedik alkalommal vettek részt a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola tanulói a békéscsabai citeratáborban, melyet a Csabai Szlovákok Szervezete és a Szlovák Kultúra Háza szervezett. Az immáron több évtizedre visszanyúló hagyomány lehetőséget nyújt a citerával való ismerkedéshez, a meglévő tudás bővítéséhez, a csoportos szlovák énekléshez.

A július 01-05. között megrendezett tábornak a békéscsabai Arany János Kollégium adott helyet, melynek termei és parkosított udvara igazán kellemes hetet biztosított kicsinek és nagynak egyaránt. A csabacsűdi iskolából kilenc tanuló vett részt a programon. Képességeik szerint több csoportban citeráztak a gyerekek. Az idei évben Szerbiából is érkeztek zenélés iránt nyitott kezdő citerások, akik könnyedén sajátították el a citerajáték alapjait. A csoportok szlovák gyermekdalokkal, Szarvas környéki szlovák népdalokkal, palásti dudanótákkal és csabai táncdallamokkal ismerkedhettek meg.

Szabadidőben hímzéssel, fonással, gyöngyfűzéssel foglalkoztak a diákok, de e mellett vidám tábortűzi tánc, koncert és fürdőzés tette feledhetetlenné a tábort.

Köszönjük a szervezőknek és az oktatóknak, hogy évről évre nagy odaadással lelkesítenek minket a citerajátékra és a szlovák népdalok megszerettetésére.

Népszerű

Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán) Csabacsűd főutcája április 1-én (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: Vérszilvavirágzás Csabacsűdön

Virtuális turista

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Gilanné Radványi Rózsa: Célunk, hogy minél többen maradjanak otthon

Csabacsűd

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Megértést, összefogást, önfegyelmet kér mindenkitől Molnár József

Csabacsűd

Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán) Dankó Béla, Gazsó Péter és Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a csabacsűdi futballpálya felújított öltözőjét.

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect