in , ,

Különleges kötőanyaggal tömik be a szentandrási kátyúkat

Különleges kötőanyaggal javították ki az utat

Aki Békésszentandráson a strand illetve a sporttelep felé igyekszik, az örömmel tapasztalhatja, hogy a Szentes felé vezető 44105-ös út kanyarulatában eltűntek a kátyúk. Az embert és autót próbáló szakaszon a napokban világos színű anyaggal tömték be a méretes lyukakat. Az útjavítással kapcsolatban Fabó Istvántól, Békésszentandrás alpolgármestertől kértünk információkat.

– Kalmár Nagy Imre budapesti feltaláló nemrég kikísérletezett egy kátyúzásra alkalmas kötőanyagot. A pontos összetételét nem ismerjük. Korábban (egy fél évvel ezelőtt) az orvosi rendelő előtti útszakaszon már kipróbáltuk ezt az anyagot, s mivel ott bevált, ezért döntöttünk úgy, hogy itt, ezen a rendkívül rossz szakaszon is ezt használjuk kátyúzásra – mondta az alpolgármester.

Mint ismeretes, a Gödényhalom felé vezető 44105-ös út a Magyar Közút Nonporfit Zrt. kezelésében áll. Az útjavítás is a zrt. feladata lenne. Mivel ez nem történt meg, ezért az önkormányzat úgy döntött, legalább a legrosszabb szakasz kátyúzására megpróbálnak saját maguk megoldást találni. Ehhez természetesen megkérték a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatóságának engedélyét is.

A kötőanyag megvásárlásához szükséges anyagi fedezetet a Körös Agrár Kft., a Körös-Aqua Kft. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatósága biztosította. Az önkormányzat munkások biztosításával, Bobvos János pedig kőművesmunkákkal járult hozzá az útjavításhoz.

Fabó Istvántól megtudtuk, hogy a beruházásból még egy szakasz hátravan, így összességében az „Éva kocsmától” a sportpálya lejárójáig végzik el a kátyúzást.

Vélemény, hozzászólás?

A jövő én vagyok

Vers és gitár a színpadon