in , , , , ,

Földtörvény: Dankó Béla szerint nincs miről vitatkozni

Dankó Béla

Mint megírtuk, Samu Tamás Gergő, a Jobbik Békés megyei elnöke a közelmúltban egy sajtótájékoztatón nyilvános vitára hívta Dankó Bélát, az V. számú választókerület országgyűlési képviselőjét.

A felkéréssel kapcsolatban Dankó Béla a következőket mondta el lapunknak:

– Vitatkozni azzal szoktunk, aki nyitott a másik álláspontjára, meghallgatja és megérti azt. Márpedig az ellenzéki pártok, köztük a Jobbik, nem értelmes vitát szeretnének, hanem politikai tőkét akarnak kovácsolni a földtörvényből. Ezt tekinthetjük a lassan kezdődő választási kampány részének – hangsúlyozta a képviselő.

Dankó Béla szerint az új földtörvény nem engedi az óriási nagybirtokok kialakulását, hanem az egészséges középbirtokok létrejöttének kedvez. Helyhez és tényleges gazdálkodáshoz köti a földszerzést.

– Az uniós keretek között természetesen nem lehet teljesen kizárni azt, hogy külföldiek is földtulajdonhoz jussanak, de a helyiek számára is elfogadható keretek közé zárni igen. E célból két fontos korlátot építettünk be a törvénybe. Egyik az, hogy az államnak a földalapon keresztül elővásárlási joga van, a másik pedig az, hogy a helyi gazdálkodókból vétójoggal rendelkező földbizottságok jönnek létre – hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette: megítélése szerint tehát nincs miről vitatkozni, a törvény megfelelő. Amennyiben viszont olyan javaslatokkal áll elő a Jobbik a parlamentben, amelyek még jobbá teszik a törvényt, úgy nyitottak e javaslatok megtárgyalására.

Vélemény, hozzászólás?

Gyalogtúra Túrra

Szerelem, szerelem