in ,

Unják már a szarvasiak a cigányok bandázását

Őr a játszótéren

Régóta unjuk már a bandázást, de ez most hivatalosan is megerősítést nyert Babák Mihály szájából a reggeli rádióműsorában annak kapcsán, hogy tegnap a cigányok a Kossuth téri játszótér egyik őrét fejbe vágták egy karóval. Az eset az őröket napok óta folyamatosan érő provokációk után történt. Polgármesterünk a rádió hullámain keresztül felhívta a cigányok figyelmét a kötelességeikre, ha nem, “meg kell tanítani őket erre; nem lesz könnyű, mert nagyon elrontották őket”. Elmondta, hogy felhívta Oltyán Sándor városi rendőrkapitány figyelmét arra, hogy ne csak a nagy törvényeknek, mint pl. a KRESZ szabályait tartassa be, hanem a helyi rendeleteknek is szerezzen érvényt. Szólt azokhoz is, akik a NAV-nál dolgoznak, hogy “ne csak a zöldséges gatyájába nézzenek be, hanem a cigányokéba is, hogy miből élnek”.

Bejelentést tett egy szárnyait bontogató kezdeményezésről is, amihez már informálisan jelentkeztek is önkéntesek, magánszemélyek és vállalkozók is, akik vállalják, feljelentik magukat a NAV-nál vagyonosodási vizsgálatra, ugyanakkor feljelentenek egy cigányt is, akinek az életvitele vélhetően nem áll párhuzamban legális pénzkereső tevékenységével. A minimumlétszám 50 főben lett meghatározva, ami már akkora tömeg, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A tegnapi skandallum elleni tiltakozásra szólított fel a Szarvasi Fórum facebookos csoport egyik adminisztrátora, Tóth Zoltán, miszerint pénteken 17 órakor várnak minden szarvasit, a városi képviselőket, valamint a Rendőrség munkatársait a Kossuth téri játszótéren egy beszélgetésére, hogy felhívják a figyelmet a játszótér körül kialakult helyzetre.

Vélemény, hozzászólás?

17 díjat adtak át a város születésnapján

Schnell sakkverseny: 24 óra alatt 113 játszma