in , ,

Városi strandról és cigánykérdésről is szó esett a Jobbik sajtótájékoztatóján

Samu Tamás Gergő és Gajdos Attila sajtótájékoztatója a strandon

Pénteken délután sajtótájékoztatót tartott Samu Tamás Gergő, a Jobbik Békés megyei elnöke és Gajdos Attila, a párt szarvasi önkormányzati képviselője.

A földtörvénnyel kapcsolatban Samu Tamás Gergő ismertette a Jobbik álláspontját. Mivel ez egy korábbi sajtótájékoztatón már elhangzott, így most nem részletezzük. Samu Tamás Gergő hangsúlyozta: Szarvason és a környező településeken hamarosan egy felvilágosító kampányba kezdenek a földtörvénnyel kapcsolatban.

Gajdos Attila egyebek mellett a városi strand hiányára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, sokan – köztük kisgyermekes családok –, szeretnének fürdeni, de nincs hol. A „városi strand”-on nincs kijelölt fürdőhely, a víz hirtelen mélyül és WC sincsen. Békésszentandrást hozta fel pozitív példaként, ahol az önkormányzat kijelölt strandot működtet.

A képviselő szólt a „cigánykérdésről” is. Mint mondta, az, hogy Szarvason a cigányok állandóan zaklatják a lakosságot, nem új keletű probléma, évek óta így van. A helyzet egyre romlik, amit jól mutat a Kossuth-téri játszótér példája is, ahol nem csak a gyerekeket és az édesanyákat zaklatták, hanem még az önkormányzat által megbízott őrt is leütötték. Más játszótereken, például a zöldpázsitin is megjelent már a közösségellenes magatartás problémája – mondta a képviselő. Hozzátette: a városvezetést és a rendőrséget is felelősség terheli azért, hogy a helyzet idáig fajult.

Gajdos Attila megoldási javaslatokat is felvázolt. Ezek egyike, hogy javaslatot nyújtott be a képviselő-testületnek egy városőrség létrehozására. Ebben a mezőőrök, a megerősített közterület-felügyelet, valamint parkőrök és városőrök vennének részt, akik megfelelő képzettséggel és eszközökkel látnák el a közbiztonság- és vagyonvédelmet a játszótereken is. A képviselő hangsúlyozta, hogy a 2011-ben elfogadott új önkormányzati törvény lehetőséget biztosít a városőrségek létrehozására, s erre már van is példa az országban.

Vélemény, hozzászólás?

Ami valakiben félelmet kelt, be kell jelenteni

Mindenki egyért, egy mindenkiért