in , ,

Citrom, a szarvasi streetfighter

Citrom motorozik

A legnagyobb magyarországi motoros versenyre, a kunmadarasira készült divízió 2-es kategóriában Varga Róbert, a szarvasi streetfighteres motoros, akit sokan csak Citromként ismernek. Az elmarad számára az az élmény, hogy tízezrek előtt lépjen fel, mert helyette egy hasonló jellegű show-n vállalt szerepet, ami pont a kunmadarasi esemény idejére esik. A show-ból a közelmúltban ízelítőt kaphattunk az Inkubátorház mögötti placcon, ahol a motorját minden elképzelhető módon haladásra fogta. Egyedül az üzemszerű használat maradt ki a repertoárból.

Robit viszonylag korán megfertőzte a benzingőz. 6 évesen vette első motorját, amikor egy Rometbe fektette húvéti pénzét. 2006-ban abbahagyta a motorozást, majd egy kis kihagyás után épített magának egyet. Most két “járműve” van, egy ETZ 150-es és egy 650-es Kawasaki. Mindkettővel a fizika törvényeit meghazudtoló dolgokat művel. Ehhez egy utcai motorhoz képest módosítani kellett néhány dolgon. A legszembetűnőbb, hogy a hajtáson változtatott. A hátsó kerék mellett levő hatalmas fogaskerék még a laikusoknak is feltűnik.

Egy szentandrási rendezvényen látott először streetfight showt. akkor kapta el a gépszíj. Először csak biciklin gyakorolt, azon tanulta meg az alapokat, majd motorbiciklire váltott. Mára odáig fejlődött, hogy a kunmadarasi dobogón való feljebb jutást tűzhette ki reális célul. Tavaly harmadik volt, az idén a második fokot célozta meg, de ezt most elmarad. Az elsőtől, mint mondja, nagyon messze van még.

Költséges mulatság a sreetfighterkedés. Egy garnitúra gumi sem kevés, de ha valami mégsem jön össze egy egykerekezésnél, akkor lehet cserélni az alkatrészeket, fényezni az elemeket, ezért Robi a szarvasi érdekeltségű, energiaitalokat gyártó és forgalmazó támogatója mellé további szponzorokat keres.

Apropó, egykerekezés. A bemutató folyamán Robi egyszer csak lepettant a motorról, elrohant a szerszámosládájához, hogy egy imbuszkulccsal térjen vissza. Ezzel kilazította az első teleszkópokat, majd egyszerűen kitolta azokat a villából, felült a motorra, és egykerékre kapta. Ne csinálja utána senki!

Vélemény, hozzászólás?

Hármas ikerborjak születtek Szarvason

Színházi óhajtó