in ,

Szarvasi tervek: tanyafejlesztés, piaci kiscsarnok, kikötők

Babák Mihály és Hodálik Pál

A szarvasi önkormányzat tervezett fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatót pénteken Babák Mihály polgármester és Hodálik Pál alpolgármester.

Elhangzott: pályázatot nyújtottak be a tanyafejlesztési program keretében. E célra a kormány idén 2 milliárd forintos keretet különített el. Szarvas több programelemben is nyerni szeretne. Egyrészt pályáznak a földutak karbantartásához szükséges gépekre (a város külterületén több mint 100 kilométernyi földút van). Tízmillió forintból szeretnének eszközöket vásárolni a karbantartáshoz.

A másik cél egy tanyasi termékeket árusító piaci kiscsarnok megépítése (a volt papírbolt helyén). Itt kizárólag a helyben megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket és más élelmiszereket árusíthatnák minden nap a termelők. A kiscsarnok megépítéséhez 50 millió forint támogatásra nyújtottak be pályázatot. Szintén a tanyafejlesztési program keretében szeretnének forrást nyerni a tanyagondnoki szolgálat eszközparkjának fejlesztésére.

Az önkormányzat tovább kíván lépni a hulladékgazdálkodás területén is. E téren egyébként már több jelentős fejlesztés történt, s jelenleg is épül egy korszerű komposztáló. Most a szelektív hulladékok gyűjtéséhez, válogatásához szükséges gépekre illetve a lakossághoz kihelyezhető hulladékgyűjtő edényekre pályáznak Gyomaendrőddel, Kondorossal, Csabacsűddel és Kardossal közösen.

A sajtótájékoztatón szó esett a Leader-program keretében tervezett fejlesztésekről is. A Körös-holtág két végén – a szivornyáknál és a szivattyúknál –, kikötőket szeretnének építeni. A cél az, hogy az élő Körösön vízi járművel érkezőket a holtágon keresztül behozzák a városba is.

Szintén a Leader-program keretében egy vizesblokkot szeretnének építeni a városi strandon fürdőzők számára.

Vélemény, hozzászólás?

Szeretettel

Szarvason hódított Liliomfi!