in

Egy csodálatos élet

Amelie

Mivel kedden a boldogságról, és az apró örömök megéléséről volt szó, ezért megkerülhetetlen egy korszakos film. Már csak azért is megérdemli ezt a jelzőt, mert egy fiatal francia színésznő egy csapásra világhírű lett, és nagyon egyedi a történetmesélés is.

Audrey Tautou sok más nagyszerű filmben is szerepelt, de valahogy mindig az Amélie jut róla az eszembe. Annyira egybeforrt a karakterrel, olyan kedves és jó kislányos figura, nem is tudnám gonosznak elképzelni, holott a Szeretni bolondulásig című filmben egy erotomán nőt alakít, aki nem riad vissza az erőszaktól sem. Szóval ha Audrey Tautou, akkor Amélie csodálatos élete.

Ez a figura olyan, mint a napfény, bár ő maga nem teljesen boldog, de még így is boldoggá tud tenni másokat. Van egy nagyon sajátos bája a filmnek, ami legfőképpen a markáns szereplőknek köszönhető, akik nem szépek, hanem nagyon is egyediek, minden szokatlan vonásukban ott rejlik az élet, annak minden nyűgével és örömével. Minden ember egy különleges történet, és Amélie fogja össze ezt a sok történetet.

Azt hiszem, nagyon sok ilyen Amélie-re volna szükségünk, hogy az életünk szebb és boldogabb legyen.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a szép és különleges filmeket, és nem fél szembesülni az élet nehézségeivel sem.

Nóra

Vélemény, hozzászólás?

Szentandrási hétvége tele vitaminnal

Salátát és kubikos ételt is kóstolhattunk Békésszentandráson