Connect with us

Sport

Bevitaminozva

Vereb Zoltán gumit borigat

Egy Vitamin-nap elmaradhatatlan az erős emberek küzdelme nélkül Békésszentandráson. Már jóval az első ilyen falunap előtt is hagyomány volt, hogy a kajakház elé kitett fekvenyomópadon összemérhették az erejüket a jelentkezők. Akkor volt arra példa, hogy a 60 kilós súly be-beszakította a néhány korsó sörön felbátorodott versenyzők mellkasát, ám ez mára a múlté. Tegnap -többnyire- darázsderekú, pingpongasztal hátú fiatalok mutatták meg a gravitációnak, hogy legyőzhető.

A felkészítést Soltész Rezső végezte klasszikus slágereivel, aki természetesen telt sátor előtt lépet fel kirobbanó sikerrel. Mire végzett, addigra az erős emberekben is csúcsra, a kirobbanás előtti szintre ért az adrenalin. Az első versenyszám egy 250 kilós traktorgumi borigatása volt. Ez két alátámasztási ponttal számolva 125 kiló felemelését, majd átfordítását jelenti. Ne próbálja ki senki otthon, vagy számoljon azzal, hogy egy ilyen külső nagyom durva nyomot tud hagyni az ember pólóján, rosszabb esetben az utolsó amit lát, az a vulkanizált gumi térszerkezete! Egészen közelről.

A második szám, a nyárra és a nyaralásokra való tekintettel, a koffercipelés volt. Igaz, itt kétszer 80 kilót kellett olyan messzire vinni, amennyire csak lehetett. Egyik versenyzőnek sem tűnt őszintének a mosolya, míg battyogott a 160 kilónyi strandcuccal, de ettől függetlenül egészen elképesztő távokat tettek meg a felszereléssel.

Az utolsó szám előtt egy kis pihenőt a halálgömb motorosa biztosított az község erős embereinek, ill. átadásra kerültek a sakkozóknak az oklevelek. Utoljára a versenyzőknek egy 125 kilós súlyt kellett annyiszor felvenni a földről és kiegyenesedni vele, ahányszor csak tudtak. Elég sokszor sikerült, pedig az a tömeg két és fél cementes zsákénak felel meg.

Az összetett versenyt Vereb Zoltán nyerte Bencsik Zsolt és Foltán Róbert előtt. A versenyen indultak még Lengyel László, Oláh László, Pásztor Bence, Kiss István és Krátky András is. A szentandrási indulók többségének korábbi történelemtanára, némelyiknek osztályfőnöke, Sinka Imre polgármester, ill. énektanára, Balláné Tóth Krisztina adta át a díjat. A közönség soraiban, ill. a versenyt lebonyolító segéderők között körbetekintve is volt még bőven a mezőnybe könnyedén beférő izmos ember, akikkel simán megtöbbszöröződhetett volna a mezőny. Talán majd jövőre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégére szólóan is él az átruházott jogával Sinka Imre polgármester

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Békésszentandrás: éjféltől szigorítás lép életbe

COVID-19

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A korábbi Vasbolt helyén épül az új piac Békésszentandráson

Békésszentandrás

Ezer maszkot készítenek a békésszentandrási szorgos kezek

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect