in ,

Városrehabilitáció: lassú a tempó, szorít a határidő

Lázár Zsolt és Babák Mihály

A szarvasi városközpont rehabilitációs munkálataival kapcsolatban tartottak ma stratégiai megbeszélést a polgármesteri hivatalban. A fórumra meghívták a kivitelező fővállalkozók képviselőit, a Kossuth utcai üzletek tulajdonosait, s jelen voltak a város vezetői és a képviselő-testület több tagja is.

Hodálik Pál alpolgármester vázolta a probléma lényegét: gyorsítani kell a kivitelezés ütemét, mert közelít a november 30-i befejezési határidő. A megbeszélés során kiderült, hogy a munkálatokat több tényező is lassította az elmúlt hónapokban. Többször átdolgozták a terveket, a közműszolgáltatók és a hatóságok aktatologatása miatt a tervezettnél lassabban haladt a közművek lefektetése.

A Kossuth utcai üzlettulajdonosok képviseletében Szeli Lajos szólalt fel. Mint mondta, forgalmuk az elhúzódó beruházás miatt 70 százalékkal visszaesett. Felhívta a figyelmet a balesetveszélyes állapotokra is. „Mivel a befejezésre vonatkozó korábban megadott időpontok rendre kútba estek, ezért a jövőben tisztességes tájékoztatást és elfogadható befejezési határidőt kérünk”– mondta Szeli Lajos.

Részletesen tárgyaltak a beruházás következő nagy lépéséről, a geotermikus hálózat lefektetéséről, ami újabb „ásatásokkal” jár majd a Kossuth utcán. Ezt a munkát szeptember első napjaiban megkezdik és az ígéret szerint november végéig befejezik.

Lázár Zsolt önkormányzati képviselő, evangélikus esperes arra hívta fel a figyelmet, hogy közelít az iskolakezdés, s ha a jelenlegi állapotok maradnak, nehéz lesz megközelíteni a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolát. Kérte, hogy építsenek egy gyalogjárdát az iskolához vezető szakaszon. Babák Mihály polgármester a kérdés kapcsán lapunknak elmondta: a városrehabilitációs beruházás több intézmény előtti útszakaszt is érint. A biztonságos megközelítésről minden esetben gondoskodnak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Bernstein zenéje a Vízi Színház színpadán

Furugyi főzőverseny: kétszáz kiló disznóláb rotyogott a bográcsokban