in ,

Gömöri Éva a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át

Gömöri Éva

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Áder János köztársasági elnök megbízásából állami kitüntetéseket adott át a Nemzeti Színházban az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. Az ünnepet megelőző napon rendezett az eseményen egy szarvasi táncost, Gömöri Évát, a Honvéd Együttes táncos szólistáját érte az a megtiszteltetés, hogy Balog Zoltántól a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át.

Gömöri Éva három éves kora óta táncol. Akkor Holub Kati néninél balettre járt, majd hat évesen pályát váltott, és néptáncolni kezdett a Tessedik Táncegyüttesben. Ahogy azt a minisztériumok sporttalálkozójának tessedikes előadásán láthattuk, a kapcsolat azóta is töretlenül, több mint 30 éve tart, hiszen Éva is fellépett a Csíksomlyói búcsúban.

Csasztvan András kezei közül 1993-ban a Budapest Táncegyütteshez igazolt, ahol Zsuráfszky Zoltán és Vincze Zsuzsanna voltak a mesterei. A Honvéd Táncszínházzal való összevonás óta is ott táncol hivatásszerűen. Immár 20 éve hivatásos táncos.

A képek a 21-i fellépés előtt, ill. közben készültek.

Vélemény, hozzászólás?

Újra fedélzeten a HC Szarvas!

Nagy Noémi Békéscsabára igazolt, de mindig szarvasi marad