in , ,

Iskolába kéne menni

A sajtón keresztül tájékoztatta a lakosságot az iskolakezdéssel járó várható kellemetlenségekről ma délelőtt Hodálik Pál alpolgármester. Az iskolakezdés mindig nagy nyüzsgéssel járó esemény, de most egyenesen borzasztóan nagy nyüzsgéssel járó esemény lesz. A városközpont rehabilitációja pont az iskolák környékén zajlik. Ahogy azt Hodálik Pál elmondta, a nevelési intézmények megközelítése 2013. szeptember 2-től nem lesz lehetséges a megszokott módon és minden érintett egységet végig vett:

A Bölcsőde: a Deák F. utca Ügyvédi Munkaközösség száraz bejáróján át lesz megközelíthető. A bölcsőde betonkerítését megbontják, és ott kaput nyitnak. A tulajdonosokkal egyeztettek, az írásbeli megállapodás előkészítése folyamatban van.

A Fő téri Általános Iskola /szakképző iskola: az iskola előtt a Fő-téren a burkolat nem lesz felbontva, de az ott folyó munkák miatt a közlekedés balesetveszélyes. A bejárás az Árpád utca felöli bejáraton biztosítható.

A Benka Gyula Általános Iskolát és a Székely Mihály Szakképző Iskola szakiskolai tanműhelyeit a Kossuth utcáról megközelíteni nem lehet, ezért a Szabadság u. 12.sz. alatt lévő szárazkapunál alakítanak ki bejáratot, de az még nem tiszta, hogy az aula bejáratánál, vagy a nagykapun keresztül, ami maga is egy lépcsőn át vezet az iskolák kerítéséhez, amit csak meg kellene bontani és egy kaput tenni a helyére. A megállapodás előkészítés alatt van. Második lehetőségként felvetődött a Gyakorló óvoda udvarán keresztül történő átjárás, de ez is egyeztetés alatt áll még.

A Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola a piacon keresztül lesz megközelíthető oly módon, hogy a piac és az iskola határán megbontásra kerül a betonkerítés, ahol kaput nyitnak a Sátán falfirka helyén. A piacra a Vasút utcai kapun lehet majd bejutni.

Mindhárom esetben a munkákat a KOMÉP KFT ezen a héten elvégzi.

És ami a legjobban fog fájni a vidékről érkező diákoknak: bár “a  gimnáziumot és a gimnáziumban lévő szakképző iskolát az iskola épületénél nem érinti a beruházás, de felhívják az intézmények vezetőinke ill. diákjainak figyelmét, hogy a munkálatok miatt Vajda P.- Deák F. utcai csomópontot ne használják átkelésre, mert balesetveszélyes, és jelenleg megközelíthetetlen. A diákok a központi buszmegállóban szálljanak le, és a Béke u – Vasút utcán közelítsék meg az iskolát. Ebből koránkelés vagy késés lesz.” – mondta Hodálik Pál alpolgármester.

Vigasztaljon minket az a tudat, hogy az iskolakezdéskor elérjük a fenekét a városrehabnak. Ettól kezdve már az összerakás fázisába kerül Szarvas. Ha bejön egy esős ősz, és nem is lesz kész minden a tervezett határidőre tokkal-vonóval, de lényegesen élhetőbb lesz, mint most.

Vélemény, hozzászólás?

’gusztus 20, miegymás

Vészesen romlik a Szlovák Tájház állapota