Connect with us

Közérdekű

Dankó Béla megyei útügyi biztos: Folyamatosan zajlanak a burkolatjavítási munkák

Dankó Béla, a Békés megyei közutak javítására és fejlesztésére irányuló koordinátori szerepeket ellátó útügyi biztos egyeztetéseket folytat számos színtéren annak érdekében, hogy a megyében élők elvárásainak megfelelő, a megye gazdasága és közúti forgalma szempontjából legfontosabb útjavítások valósuljanak meg.

-A megyei biztosok elsődleges feladata, hogy a korlátozott erőforrások a szakmai szempontoknak megfelelően, ugyanakkor a helyi elvárásosok figyelembe vételével legyenek felhasználva. A megyében szükséges rövidtávon megvalósítandó beavatkozásokról egyeztetéseket kezdtem többek között a települési vezetőkkel, választókerületi elnökökkel, valamint a Magyar Közút Zrt.-vel és a Nemzeti Infrastruktúra Zrt-vel. 2013. június 15-i kinevezésem óta zajlanak a közutak javítási munkálatai, kátyúzásai.- nyilatkozta Dankó Béla.

A 44. számú főút mentén burkolati javítások történtek, ezen a héten a 44. számú főút mentén, Békéscsaba-Veszely és Gyula között, a 46. számú főúton Gyomaendrőd és megyehatár között, valamint a 4642. jelű úton Kondoros és Nagyszénás között zajlott burkolatjavítási munkák.

– Ezen javítási munkálatok a jövő hét folyamán is folytatódnak, természetesen az időjárás függvényében, mégpedig a 44. számú főút Szarvas-Kondoros közötti szakaszán, 4401. jelű összekötő út szarvasi belterületi szakaszán, 4642. jelű Nagyszénás-Kondoros összekötő úton és a 4429. jelű úton Medgyesbodzás-Gábortelek közötti szakaszán.- részletezte a munkálatokat Dankó Béla.

Az a célom, hogy folyamatosan tájékoztassam a megyében élőket a javítási munkálatokról. Természetesen a teljes és végleges megoldást nem ezek az útjavítások, hanem az utak teljes felújítása, új útszakaszok építése jelentené, de a források megérkezéséig is mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy járhatóak maradjanak a Békés megyei utak.

Emellett a jelenleg folyamatban lévő uniós KÖZOP pályázat keretében a Kormány már most forrást szeretne biztosítani megyénk számára. Ennek a programnak az előkészítése, a műszaki adatok egyeztetése jelenleg is zajlik a Magyar Közút Zrt.-vel. Így reményeink szerint a legfontosabb felújítások hamarosan megkezdődhetnek. – foglalta össze a rövid távú célokat a biztos.

A rövid távú felújítások mellett párbeszéd zajlik a megyét érintő közép- és hosszú távú fejújításokról hasonlóan az előzőekhez a helyi döntéshozók bevonásával, melynek célja azoknak a felújítási javaslatoknak az összegyűjtése, melyek a megyében élők és közlekedők számára a leginkább szükségesek. Majd a javaslatok alapján előkészítünk egy olyan útlistát, melyet először előkészítésre és tervezésre, majd kivitelezésre javasolunk a Kormánynak.- nyilatkozta Dankó Béla

Az útfelújításokhoz szükséges források első sorban a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak részeként várhatók. Már megkezdődött az új útfelújítási program megalapozása. A már meghirdetett célértékek szerint három éven belül meg kell fordítani a negatív trendet, és 7 év múlva el kell érni legalább a súlyos állapotromlás előtt fennálló átlagos útállapot szintet. Jelenleg a felújítási program tervezetét kell egyeztetnünk, a Kormány ezután fogadhatja el a fejlesztésre javasolt utak listáját. -mondta el a megyei biztos.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Az épülő Tisza-híd 2020. május 29-én (Fotó: Babák Zoltán) Az épülő Tisza-híd 2020. május 29-én (Fotó: Babák Zoltán)

Jól halad az M44-es Tisza-hídjának építése

Közlekedés

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

Csányi Sándor és Dankó Béla (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvason tartotta ciklusértékelőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Minden eddiginél korábban érkezett a segítség Csabacsűdre

Csabacsűd

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect