in , ,

Új év, új név, de Gyakorló marad

Az elsősök és az ötödikesek közös műsorával kezdődött a Gál Ferenc Főiskola

Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsőde évnyitója. Ebben az összefüggésben az előző mondat majd minden szava magyarázatra szorul. Szeptember elsejétől miniszteri engedéllyel a a Gál Ferenc Főiskola, egyúttal a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásába került a SZIE Gyakorlója. Ötödik osztály: a Gyakorló immár nyolcosztályos iskola. Bölcsőde: januártól indul a bölcsőde is.

Az évnyitóra eljött a GFF rektora, dr. Kozma Gábor is, aki Bíró Gyulának a saját igazgatói kinevezése mellett átadta az iskola módosított alapító okiratát.

– Most változott a nevünk, de nem változott azoknak a jól felkészült pedagógusoknak a kara, akiknek személye gyakorlóvá teszik a Gyakorlót- mondta a régi-új igazgató, aki elmondta, hogy két éve, mikor átvette az iskolát, 65 diák járt az iskolába, ma 120.

Seidl Ambrus katolikus plébános, aki ha más pályát választ, akkor most az unokájának az évnyitójára jöhetett volna, egy mesével arra tanította a gyerekeket, hogy nézzenek az ég felé. Krátky Anita magyar-történelem tanár mellett Seidl Ambrus lesz a másik új pedagógus a Gyakorlóban. Ő matematikát fog tanítani, ugyanis matematika-fizika-ábrázoló geometria szakos gimnáziumi tanár is.

Az évnyitó végén Konstantinovics Máté, az iskola korábbi diákja, jó tanuló, jó sportoló, buzdította a kicsiket tanulásra, majd a Gyakorló polgárává fogadták az újoncokat, hogy mától őket is elnyelje az iskolapad.

Vélemény, hozzászólás?

Klimaj-bombával maradt itthon 1 pont

Megérkeztek a „gólyák” a Vajdába