in ,

Kővel borítják István király útját

Kővel borítják István király útját

Békésszentandráson, az István király úton megkezdődött az útalap építése. Ottjártunkkor, csütörtökön délben a közmunkások éppen ebédidőre mentek el, így felvételünkön a lázas munka nem látszik ugyan, de annak nyomai már igen.

Sinka Imre polgármestertől megtudtuk, hogy a Szent László és a Rákóczi utca közötti, mintegy 300 méteres szakaszt teljes hosszban járhatóvá teszik. Hasonló technikával dolgoznak, mint korábban a Darabos utcában, azaz itt is a közmunkaprogram keretében összezúzott betontörmelék (zúzott kő) kerül majd az útalapba. A fejlesztéshez a lakosság is hozzájárult, ingatlanonként 15 ezer forinttal.

– A következő hét végéig el is készül az útalap, amelyet később, ha sikerül pályázati forrást szereznünk, szilárd burkolattal boríthatunk majd – mondta Sinka Imre. Hozzátette: az útalap-építési program folytatódik, a következő állomás a Madár utca. Az ottani lakosoknak már kézbesítették az erről szóló értesítést, s egyben arra kérték őket, hogy október 10-ig fizessék be a 15 ezer forintos hozzájárulást.

– Célunk, hogy minél több földes utcát télen, illetve esős időszakban is járhatóvá tegyünk. Ennek érdekében a következő évben is benyújtunk majd pályázatot a kőzúzás támogatására a Start mintaprogram keretében – mondta a polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Rehab – feladta magát a Nápolyi!

Ha már kenyér nincs, legalább cirkusz legyen