in ,

Kétszáz kötetet kapott ajándékba a csabacsűdi könyvtár

Kétszáz kötetet kapott ajándékba a csabacsűdi könyvtár

Egy csabacsűdi származású nyugdíjas pedagógus, dr. Sindely Pál 200 kötetet ajánlott fel saját könyvtárából a csabacsűdi könyvtár számára. – Művészettel, történelemmel, zenével kapcsolatos kiadványok, továbbá regények, mesekönyvek is vannak a csomagban. Emellett útirajzokat, sőt nyelvkönyveket is kaptunk – mondta Fábri Melinda, a csabacsűdi könyvtár vezetője, aki ottjártunkkor éppen a könyvek katalogizálásával foglalatoskodott. Hozzátette: minden korosztály találhat érdekes, hasznos olvasnivalót a kötetek között.

Fábri Melindától megtudtuk, hogy máskor is érkezett már magánszemélyektől adomány a könyvtárba. Volt aki csak-egy két kötetet, mások több könyvet ajánlottak fel. Az adományokat mindig szívesen fogadják.

Molnár József, Csabacsűd polgármestere lapunknak elmondta: a képviselő-testület örömmel fogadta és tisztelettel köszöni az adományt.

– A könyvek tartalmának sokszínűsége, a bennük rejlő ismeretek a könyvtárlátogatók széles körének érdeklődését keltik fel. Az olvasással még barátkozó 6-7 éves korosztálytól a 100 évesekig mindenkinek hasznos ismereteket, megszerezhető tudást, olvasmányélményt nyújt ez a kétszáz kötet – hangsúlyozta a polgármester.

Vélemény, hozzászólás?

Osztályozóvizsgázók a Vajdában

Földesi Zoltán: kormányváltás lesz jövőre Magyarországon