in ,

Bejegyezte a cégbíróság a szentandrási szövetkezetet

Sinka Imre

Bejegyezte a Cégbíróság a Szentandrás Foglalkoztató, Termelő, Feldolgozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Szociális Szövetkezetet. Az új szövetkezet az első időszakban 14 embernek biztosít majd munkahelyet.

– A szövetkezet nyolc alapító taggal jött létre. Az alapítók között van az önkormányzat, négy önkormányzati képviselő, két közfoglalkoztatott, valamint a szövetkezet elnökévé választott Csomor Zsuzsanna – tudtuk meg Sinka Imre polgármestertől.

A szövetkezet 506 ezer forintos törzstőkével alakult meg, ebből 500 ezer az önkormányzati rész. Ami a profilt illeti, arról Sinka Imre elmondta: induláskor a turizmusra és a kereskedelemre koncentrálnak majd. A turizmuson belül a cél az, hogy szálláshelyként hasznosítsák az iskolai kollégiumot és a szakszervezeti üdülőt. Ami a kereskedelmet illeti, itt a közmunkaprogram keretében megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket kívánják értékesíteni, ehhez a piaci bódé áll rendelkezésükre. Emellett békésszentandrási emléktárgyak értékesítését is tervezik. A tetszetős, fából készült órákat és egyéb emléktárgyakat egy helyi vállalkozó készíti majd. Ezekből néhányat már felvételeinken is láthatnak.

– A későbbiekben bővíteni szeretnénk a szövetkezet tevékenységét. Hosszú távú terveink között szerepel például a szőnyegszövés szélesebb körű megismertetése, bentlakásos táborok segítségével – mondta a polgármester.

A cégbírósági bejegyzés volt az előfeltétele annak, hogy a szövetkezet leendő dolgozóinak foglalkoztatásához pályázatot tudjanak benyújtani. Ha minden jól megy, január 1-jén 14 ember állhat munkába a Szentandrás Foglalkoztató, Termelő, Feldolgozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Szociális Szövetkezetben.

Vélemény, hozzászólás?

Tanár Úr kérem!

SZÉP-kártya, bosszantó kalandokkal