in

Tanár Úr kérem!

Tanár Úr kérem!

Ha van emlékezetes, és minden ex-diák számára ismerős iskolával kapcsolatos irodalmi mű, akkor az Karinthy karcolat sorozata. Az egyes fejezetekben mindenki magára és egykori iskolás éveire emlékezhet. A felelésekre, a rossz jegyekre, a heccekre és a nagy röhögésekre. Minden nyomorúságos, vicces, kínos, mulatságos esemény megtörtént már velünk és osztálytársainkkal.

Ennek a műnek számomra az az igazi értéke, hogy Karinthy olyan érzékletesen és pontosan írta meg, mintha egy igazi diák mesélné el a sztorikat, de megtaláljuk a szerző sajátos humorát és nézőpontját is. Egyszerre vagyunk mi is diákok és külső szemlélők. És a kínos helyzeteken mi is átlendülünk azzal, hogy jót nevetünk rajtuk.

Ami pedig még értékesebbé teszi ezt a könyvet számomra az az, hogy az egyes szereplőkön keresztül képet kapunk egy letűnt magyar korról is. Elég csak a neveket figyelni…

Igazán jó szívvel ajánlom minden középiskolásnak és egykori diáknak Karinthy felejthetetlen karcolatait. Kezdjük jó (jobb) kedvvel a tanévet.

Nóra

Vélemény, hozzászólás?

Dernovics László: látványos lesz a változás

Bejegyezte a cégbíróság a szentandrási szövetkezetet