in ,

Újra Szilvanapok – a Jóisten a tenyerén hordozza Szarvast

Újra Szilvanapok

Az időjárás kegyes volt a tizenhatodik alkalommal megnyíló Szilvanapok közönségéhez. Már délelőtt kiderült az ég és úgy is maradt, hogy meggyőzze a szarvasiakat arról, hogy érdemes elmenni a Víziszínpadhoz a város legnagyobb rendezvényének megnyitójára. Sikerült. A tér megtelt érdeklődőkkel, szervasiakkal és a vendégekkel, hogy a Szarvasi Rezesbanda és a gólyalábas garabonciások vezetésével levonuljon az Erzsébet ligetbe, ami -a városban történő felújítások miatt- az idén a helyszínét adja a háromnapos fesztiválnak.

A II. köröndön felállított fesztiválsátor megtelt emberekkel. Egy szilvanapi megnyitó már elképzelhetetlen a Muslincák nélkül. Fellépésük után következett a köszöntők sora. A címben polgármesterünket, Babák Mihályt idéztük, és ha az időre gondolt, mindenképpen igaza is volt. Köszöntőt mondott Halász János kultúráért felelős államtitkár, dr. Latorcai János, az országgyűlés alelnöke, Dankó Béla országgyűlési képviselő, Gaál Roland járási vezető, és a szervezők nevében Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója. Halász János elmondta, hogy a kormány örömmel támogatta az idei rendezvényt is. Mikor a támogatás odaítéléséről, ill. mértékéről döntenek, akkor figyelembe veszik, hogy mióta rendezik meg az adott fesztivált. A patinássággal nincs baj. Mekkora tömeget mozgat meg a helyi lakosságból és mekkora turisztikai vonzereje van az adott rendezvénynek. Szemmel láthatóan ezzel sem volt baj. Ameddig a szem ellátott, emberek ültek, álltak mindenhol. Már az üdvözlők alatt is jó hangulat uralkodott és ekkor még csak üres poharakat szorongattak mindenfelé. Most, hogy saját szemével is meggyőződött róla az államtitkár, reméljük, jövőre kicsit jobban megnyomja a ceruza hegyét, mikor a XVII. Szilvanapok támogatásáról dönt. Az idén 1,5 milliót sikerült nyerni a rendezvényre, Kondoros is csak egyet kapott a XIII. Betyár Napokra, a halas napokra pedig 3,5-et.

Talán Vuxii kivételével eljött minden testvérvárosunk delegációja. Az üdvözlők sorában Barótot Lázár Kiss Barna polgármester, Szentegyházát Molnár Tibor alpolgármester, Szilágysomlyót Berek István önkormányzati képviselő, Poprádot Milan Baran alpolgármester, Malacky-t Michal Janatova, Bucinet a Massimo Scala és Stefano Ferrari és a finneket, Olli Haapanen, nyugalmazott jegyző, Keuruu Szarvasra delegált tiszteletbeli nagykövete képviselte.

A rövidre szabott üdvözletek után koccintással pecsételték meg a barátságot, hogy kezdetét vehesse tizenhatodik alkalommal is a Szarvasi Szilvanapok háromnapos fiesztája, ami rögtön Belmodo koncerttel nyitott, hogy a sportolók díjátadása (erről később is) után az Irigy Holnyaljmirigy segítségével az idén utoljára koccra megteljen a Víziszínpad. Az este folyamán további -városszerte hallható- koncerteket rendeztek a köröndökön.

Ma a a Fesztiválsátorban, a Rocksátorban és a Gyereksátorban megszámlálhatatlanul sok program várja a kilátogatókat. Az, hogy ma is a tenyerén hordozza-e a Jóisten ma is Szarvast, és a reggeli felhők után kellemes őszi napon élvezhetjük a rendezvényeket, kiderül.

Vélemény, hozzászólás?

Évszakok körforgása az orosházi fotós képein

Csabacsűd új kukásautót szeretne