Connect with us

Szarvas

Szomorú időben vidám látogatók a Szilvanapok főnapján

Hááát, az kiderült, a Jóistennek foglalt volt a tenyere szombaton, így Szarvas légifotója -ahogy Láng Vincének a szerelme képe- csak a farzsebébe fért be. Folyamatosan esett. Ettől függetlenül a szarvasiak nem hagyták cserben a fesztivált.

Ahogy azt a Kormányhivatal kihelyezett ügyfélkapujának a sátrából megállapíthattuk, a szarvasi gyerekek vízállók. A szülők és a felnőttek a ponyvák a biztonságából figyelték, amint a kicsik dacolva a -helyenként szakadó- esővel, élvezik a Kenderkóc Népi Játszóház játékait, miközben talán arra gondoltak, hogy gyerekkorukban ők sem voltak cukorból. Azóta eltelt 20-30-40 év, és a vízálló réteg lekopott, maradt az eresz alja.

A vásárosok sem erről álmodtak gyermekkorukban, de ez nem látszódott meg a kedvességükön. Rendületlenül mosolygós arccal kínálták portékájukat.

A nap folyamán a látványkonyhákban finom szilvás ételek főttek, amiket mesterszakácsok kíséretében többnyire politikusok, települési elöljárók kínálgattak. Nagy volt a nyüzsgés a Székely Mihály Intézmény sátrában is, ahol ismét bemutatkoztak a szakmák.

Az eső meg csak esett. És esett. Az ember azt gondolná, hogy az ilyen időjárás agyoncsap egy ilyen mulatságot, de nem. Az eberek folyamatosan jöttek. Délelőtt főleg a kisgyermekesek, akiket a gyereksátorban Novodomszky Éva fogadott. Délután az idősebbek is megérkeztek, akiknek a Kolompos zenekar, majd a Tessedik Táncegyüttes kedveskedett programmal, miközben megnyitottak egy-két kiállítást itt is, ott is. A pálinkaminősítés eredményhirdetése előtt egy drámai bejelentésre is sor került, de erről majd inkább az arról szóló írásunkban ejtünk szót. Kiderült, ki “Szarvas kedvenc szilvás sütijének az elkészítője”. Ő Novodonszkiné Zana Anasztázia és a “szilvadli” receptjével nyert. Neki Urbán Ildikó cukrászmester adta át az elismerő oklevelet.

A nap csúcsát Kökény Attila fellépése jelentette. Megérkezésekor – mikor az énekes autója a színpad mellett megállt- láthattuk, hogy lesz egy megasztárosból gigasztár. Az anyósülésről kipattanó segéd nyitotta a SEAT hátsó ajtaját. Kökény Attila a színpadon még meg is táncoltatta a közönségét. A napot utcabál zárta.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect