in ,

Birkapörkölttel ünnepelték az évfordulót a csabacsűdi nyugdíjasok

Csabacsűdi nyugdíjasok

Alapításának 35. évfordulóját ünnepelte a hét végén a Csabacsűdi Nyugdíjas Klub. A jeles alkalomból a község művelődési házában nagyszabású ünnepséget rendeztek, melyre meghívták azokat a vidéki nyugdíjas klubokat is, melyekkel szoros kapcsolatokat ápolnak.

A civil szervezet eddigi történetére Kovácsné Jutka tekintett vissza. Felidézte az 1958-as esztendőt, amikor is Szuromi Józsefné és Kiss Illésné ötlete alapján megalakult a nyugdíjas egyesület. Elnökké Jansik Györgyöt választották, aki 15 éven át vezette a szervezetet, s mivel ma is jó egészségnek örvend, így eljött a jubileumi ünnepségre. 1993-tól 2001-ig Molnár Kristóf vezette a klubot. Sajnálatos módon ő éppen az elmúlt napokban hunyt el, így a klubtagok néma főhajtással emlékeztek meg róla. Molnár Kristóf után Pribelszki Pált választották a klub vezetőjévé, majd őt követte a mostani elnök, Juhász István.

Fehér Jánosné, a Csabacsűdi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszönetet mondott a nyugdíjas klub tagjainak a kiváló együttműködésért. Emléklapot adott át Jansik Györgynek és Juhász Istvánnak, valamint a két elhunyt klubvezető hozzátartozóinak.

Az önkormányzat nevében Molnár József polgármester köszöntötte a jubiláló szervezet tagjait. A településvezető nem jött üres kézzel: a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország makettparkba szóló belépőjegyekkel ajándékozta meg a klubtagokat.

A csorvási nyugdíjas klub nevében Szombati János elnök fejezte ki jókívánságait a csabacsűdieknek. A békésszentandrási nyugdíjasok műsorral is kedveskedtek, vidám dalcsokrukkal nagy sikert arattak. A házigazda Csabacsűd a citerazenekar fellépésével fokozta tovább a hangulatot, méltán arattak nagy tapsot.

Juhász István, a Csabacsűdi Nyugdíjas klub elnöke lapunknak elmondta: 54 tagot számláló szervezetükben igen élénk az élet. Minden évben több nagyrendezvényt tartanak, ezek közé tartozik a március 8-i nőnapi ünnepség, az áprilisi bográcsos nap, a szeptemberi birkaebéd. Az első és a második félévben egy-egy alkalommal közösen ünneplik meg a névnapokat. Rendszeresen szerveznek kirándulásokat, októberben például Budapestre készülnek. Szoros kapcsolatokat ápolnak a csorvási, gerlai, békéssámsoni, nagyszénási, örménykúti és kardosi nyugdíjas klubokkal, részt vesznek egymás rendezvényein. Hálásak az önkormányzatnak, amiért hétfőnkénti gyűléseikhez és különböző rendezvényeikhez ingyenesen rendelkezésükre bocsátja a művelődési házat.

A jubileumi rendezvény kedves momentuma volt, amikor Juhász István elnök virággal köszöntötte a klub egyik legidősebb tagját, Paluska Mihályné Anna nénit, aki a napokban ünnepelte 90. születésnapját.

A műsort közös ebéd zárta, a menüben ezúttal ízletes birkapörkölt szerepelt.

Vélemény, hozzászólás?

Szín-kavar-kád – Szarvas a fotósok szemével

Egy 2011-es 49 fokos Stanley szilvából készült pálinka az idei csúcs