Connect with us

Kiállítás

A hely szellemisége adott ihletet nekik

Kiállítás a Ruzicskay Alkotóházban

A Szilvanapok kísérőrendezvényeként nyílt meg egy tárlat a Művészetek nyári tábora alkotóinak munkáiból az Erzsébet-ligetben található Ruzicskay Alkotóházban. A kiállítást Babák Mihály polgármester nyitotta meg, aki már előző éjjel megtekintett Halász János Kultúráért Felelős Államtitkárral. Az államtitkár azt mondta a festmények láttán, hogy “Mihály, nektek több pénz kell”. Mihállyal együtt reméljük, hogy rajta fogja tartani a szemét a Tessedik Sámuel Múzeumon, mivel az alkotóház most annak a keretein belül működik!

A táborban 25 alkotó vett részt, akik többnyire helyiekből és környékbeliekből verbuválódtak, de Miskolctól, Solymáron keresztül Szentendréig az ország több pontjáról is érkeztek. Az alkotóknak a hely szellemisége adott ihletet, mondta a kiállítás megnyitóján Terhesné Szekera Ilona, a Ruzicskay Alkotóház munkatársa, aki alkotóként maga is részt vett a táborban, aminek a művészeti vezetője az idén Korbely István volt.

A kiállítók: Basilides Kinga, Bíró Éva Anna, Boldis Mátyásné, Brungelné Kálmán Mária, Dudás Istvánné, Faragó Alfrédné, Hrivnák Éva, Kerepeczki Györgyné, Kertész Kata, Kovács Zsuzsanna, Miknyik Mihály, Molnár Vera, Mravik Mária, Nagy Sándor, Novák Sára, Papp Cecília, Piszkátor Ildikó, dr. Szabolcsik Katalin, Terhesné Szekera Ilona, D. Vacsi Mária, Vas Anita, Veréb Ildikó, Zvadáné Mrsan Mária.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Látogatóbaráttá alakítják a Ruzicskay Alkotóházat

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect