in , ,

A pontok még a vendégeké, de a küzdeni tudás dicséretes

A pontok még a vendégeké, de a küzdeni tudás dicséretes

Kissé megilletődötten kezdte bemutatkozását a fiatal szarvasi csapat, bár az első gólt Bagyin Gergő révén a hazaiak szerezték, a magassági és fizikális fölényben lévő, több rutinos játékossal felálló Mezőhegyes gyorsan 1-3 -ra fordított, viszont a szívósan küzdő vendéglátók a 10. perc környékére egalizálták az eredményt. (5-5, 6-6, majd 7-7).

A félidő derekát túllépve emberhátrányba kerültek a hazaiak és ezt könyörtelenül kihasználták a vendégek, akik elsősorban Lovász indításgóljaival, illetve az egykori szarvasi NBII-s Balázs Áron és beálló Laurinyecz Tamás góljaival büntettek a támadásban elkövetett hibákért, így az ellenfél és jelentős hét gólos előnyhöz jutott (7-14), amelyet Barczi, a beálló Bárány és ismételten Bagyin góljaival eggyel sikerült csökkenteni a félidő végére (12-18).

Bár a második játékrész vendég góllal kezdődött és nőtt a különbség (12-19), nem adták fel a szarvasiak és a felpörgetett védekezés és a javuló kapusteljesítmény hatására néhány gyors indítás, valamint az irányító beálló páros kapcsolatból szerzett gólokkal a 40. perce négy gólra sikerült csökkenteni a hátrány (16-20).

A folytatásban is maradt a kiegyenlített játék, az emberelőnyöket viszont továbbra is kíméletlenül kihasználták a vendégek, elsősorban Lovász révén, így visszaállt az első játékrészben megszerzett hat gólos előny, viszont ez azt jelentette, hogy a második félidőt egálra hozta ki a szarvasi csapat, amiért dicséretet érdemel, különösen úgy, hogy több ifi korú játékos is lehetőséget kapott támadásban és védekezésben is. Két-három szarvasi játékos kivételével szinte mindenki élete első felnőtt bajnokiját játszotta, és különösen emlékezetes élmény maradhat a mindössze 15 éves Paraszt Attillának, aki két akciógóllal mutatkozott be, de a két büntetőt is biztosan belövő és harcosan védekező alig 17 éves Bencsik Dani, valamint május óta kézilabdázó beálló Sinka Máté sem vallott szégyent, amikor pályára léptek, csak úgy, mint a tavasszal mezőnyposztot kapura váltó Závoda Márk.

Tusjak János edző a mérkőzésről: Két lövő játékos bizony nagyon hiányzik a csapatból, így egyenlőre kénytelenek vagyunk csak szélső és beálló játékra valamint befutásokra, betörésekre építeni. Persze ha idővel sikerül összeszoknunk, a védekezésünket rendbe téve ebből még több indítás, lerohanás gólt elérni könnyebb lehet a helyzetünk, de egy ilyen „erőfölényben” lévő csapat ellen még korlátoltak a lehetőségeink. Így ez elsőre még nagy falat volt, de mint korábban is nyilatkoztam nekünk az egész ősz egy felkészülés, csapatépítés. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha ez a hozzáállás és küzdőszellem megmarad, ez első győzelmünket is hamarosan elérhetjük.

Legközelebb Újkígyóson lépnek pályára a szarvasi fiúk szombaton 16.00 órától, ahol a FISE csapatában játékos-edzőként a 73 szoros magyar válogatott, többszörös magyar bajnok és gólkirály Mohácsi Árpád nehezíti még mindig az ellenfelek sorsát.

HC Szarvas – Mezőhegyesi SE 28-34 (12-18)

Megye I. férfi bajnoki mérkőzés, Szarvas, 50 néző,vezette: Hovanyecz, Nika

HC Szarvas: Szegő (kapus) – Selymes 3, Bagyin G. 8, Keller 4, Bárány 3, Barczi 2, Dina 1, Hegedűs 2, Bencsik 2, Paraszt 2, Sinka 1, Gyekiczki, Závoda (kapus)

A Mezőhegyes legjobb góllövői: Lovász 17, Balázs 5, Laurinyecz 4, Magyar 3.

Vélemény, hozzászólás?

Ingyen vizsgálták át a bringákat

Önkéntesek hozták rendbe a vasútállomás környékét