in , ,

Fordított nap a Kardoskúti Fehértónál

A Kardosúti Fehértó

A Körös-Maros Nemzeti Park kezelésébe tartozik a Kardoskúti Fehértó. Korábban egy szavazáson az Őrséggel, a kerecsensólyommal és a parlagi sassal Magyarország hét természeti csodája közé választották. Biztosan nem véletlenül, de most a híres madárvilágát nem mutatta meg.

Ide tettek kirándulást a szarvasiak az elmúlt héten, amikor a Fehértó napja alkalmából a fokozottan védett területet megnyitották a publikumnak. Aki arra számított, hogy nyüzsgő madárvilágot lát, tévedett. Az állatok elbújva leshették, az embertömeget, mert ez volt a jellemző ezen a napon. Az embereket viszont a látvány kárpótolta, ha már vették a fáradságot, és elmentek a Szarvastól 67 kilométerre található szikes pusztába.

Ha madarakat elvétve is, de fehér tófeneket láthattak, mivel most a tómeder ki van száradva. Egészen pontosan, madarat szabad szemmel egyet sem lehetett látni, mintha leadták volna a drótot egymásnak, hogy foglalt a pálya. Azoknak viszont, akik felmásztak a kilátóba, legalább árnyjátékoztak a felhők.

Vélemény, hozzászólás?

Finn hét a Vajdában

Mélygarázs a város szívében