Connect with us

Politika

Fontos a rezsicsökkentés

Font Sándor a lakossági fórumon

A rezsicsökkentés védelmének érdekében lakossági fórumra hívta az érintetteket Dankó Béla, Békés megye 2. sz. választókerületének elnöke csütörtök délután a Cervinus Teátrumba. “Onnan veszünk el, ahol van, nem onnan, ahol már nincs”- mondta, miután számba vette, hogy mivel szembesültek akkor, amikor 2010-ben megkapták a kamra kulcsát. Országgyűlési képviselőnk örömmel jelentette, hogy a 2,2 millió rezsicsökkentést támogató aláírásból 20 ezer a mi körzetünkből érkezett.

Az akkor unortodoxnak kikiáltott módszer életképességét és jogosságát bizonyítja, hogy mára elkezdték koppintani Európa-szerte. A legutóbbi napok híre, hogy az angol munkáspárt elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje, Ed Miliband, ha nem is rezsicsökkentéssel, de az energia árszintjének befagyasztással akarja kiénekelni a sajtot a konzervatív párti brit miniszterelnök, David Cameron szájából. Az elemzők szerint az ihletet az Orbán-kormány intézkedéseiből merítették. Nehéz sablont felálítani, mert míg nálunk Horn Gyula baloldali, ott Margaret Thatcher konzervatív kormányzása idején privatizálták az energiaszektort, és most az angol baloldal csavarná a szolgáltatók karját.

Az angol esetre kitért Dankó Béla vendége, Font Sándor, a FIDESZ frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke is, aki az energiaszolgáltatók profitszámaihoz hozzátette, hogy ezek a szolgáltatók a világ legjobb könyvelőirodáival adminisztráltatnak, azaz ezek a számok már azok, amiket semmilyen módon nem tudtak tovább redukálni. Ahogy Golyófogú Tony mondta: minden a matekon múlik.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Az épülő Tisza-híd 2020. május 29-én (Fotó: Babák Zoltán) Az épülő Tisza-híd 2020. május 29-én (Fotó: Babák Zoltán)

Jól halad az M44-es Tisza-hídjának építése

Közlekedés

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán) Csányi Sándor és Dankó Béla az MLSZ Szarvason március 12-én tartott ülésén (Fotó: Babák Zoltán)

Dankó Béla újabb öt évre az MLSZ elnökségének tagja

Sport

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect