in ,

Közbiztonságról és ösztöndíjról is szó esett a szentandrási testület ülésén

A szokásosnál több napirendi pontot tárgyalt hétfői ülésén a békésszentandrási képviselő-testület. Tizenhét előterjesztés és két bejelentés került terítékre.

Egyebek mellett megtárgyalták azt a beszámolót, amelyet a Szarvasi Rendőrkapitányság készített Békésszentandrás 2012. évi közrend- és közbiztonsági helyzetéről. A nagyközségben továbbra is az átlagosnál jobb a közbiztonság, kevesebb a bűncselekmény.

A település tűzvédelmi helyzetéről Bíró Zoltán, a Szarvasi Tűzoltóparancsnokság vezetője számolt be. Felhívta a figyelmet arra, hogy az év végéig megalakítandó járási mentőcsoportba békésszentandrási önkéntesek jelentkezését is várják.

Tíz százalékkal kevesebbe kerül a jövőben az önkormányzat vagyonbiztosítása – erről is szó esett az ülésen. Meghatározták a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi keretösszegét: 1,2 millió forint, azaz ugyanannyi, mint az idén. A beérkező pályázatokról 3 tagú bizottság dönt majd, ennek tagjai a képviselő-testület bizottsági elnökei. A jegyző, dr. Olasz Imréné dr. felhívta a figyelmet arra, hogy akik jelenleg is kapják az ösztöndíj-támogatást, azokat levélben tájékoztatják majd a tudnivalókról. Várják azok jelentkezését is, akik még nem kapnak ösztöndíjat, de úgy gondolják, hogy jogosultak lennének rá. Ők a település jegyzőjét kereshetik meg, akitől információkat és az igényléshez szükséges formanyomtatványt is kaphatnak.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Életműdíjjal ismerték el dr. Váradi László négy évtizedes munkáját

Kamarazene az Arborétum tisztásán