in ,

Közbiztonságról és ösztöndíjról is szó esett a szentandrási testület ülésén

A szokásosnál több napirendi pontot tárgyalt hétfői ülésén a békésszentandrási képviselő-testület. Tizenhét előterjesztés és két bejelentés került terítékre.

Egyebek mellett megtárgyalták azt a beszámolót, amelyet a Szarvasi Rendőrkapitányság készített Békésszentandrás 2012. évi közrend- és közbiztonsági helyzetéről. A nagyközségben továbbra is az átlagosnál jobb a közbiztonság, kevesebb a bűncselekmény.

A település tűzvédelmi helyzetéről Bíró Zoltán, a Szarvasi Tűzoltóparancsnokság vezetője számolt be. Felhívta a figyelmet arra, hogy az év végéig megalakítandó járási mentőcsoportba békésszentandrási önkéntesek jelentkezését is várják.

Tíz százalékkal kevesebbe kerül a jövőben az önkormányzat vagyonbiztosítása – erről is szó esett az ülésen. Meghatározták a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2014. évi keretösszegét: 1,2 millió forint, azaz ugyanannyi, mint az idén. A beérkező pályázatokról 3 tagú bizottság dönt majd, ennek tagjai a képviselő-testület bizottsági elnökei. A jegyző, dr. Olasz Imréné dr. felhívta a figyelmet arra, hogy akik jelenleg is kapják az ösztöndíj-támogatást, azokat levélben tájékoztatják majd a tudnivalókról. Várják azok jelentkezését is, akik még nem kapnak ösztöndíjat, de úgy gondolják, hogy jogosultak lennének rá. Ők a település jegyzőjét kereshetik meg, akitől információkat és az igényléshez szükséges formanyomtatványt is kaphatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Életműdíjjal ismerték el dr. Váradi László négy évtizedes munkáját

Kamarazene az Arborétum tisztásán