in

Minden időben család

Jó pár évig rendszeresen elkapott a téli depresszió engem is, sajnos hajlamos vagyok rá, de az utóbbi években már tudatosan készülök erre. Elhatároztam ugyanis, hogy csakazértis jól fogom érezni magam akkor, amikor legtöbbször kikészül mindenki a sötétségtől, a hidegtől, a hosszú napoktól és már minden egyes sejtünk, a zsigereink is kiáltanak a tavaszért. Rendszeresen előre begyűjtöm azokat a könyveket, amiket télen fogok olvasni, a karácsonyi kívánságlistámat is e szerint szoktam összeállítani. De egy biztos, hogy Rejtő Jenő és Gerald Durrell mindig helyet kapnak a kitüntető listán.

Ha már viszont az olvasás is fáraszt (ritkán, de előfordul ez is), akkor marad a jó öreg film. lehetőleg valami vicces, könnyed és napfényes. Könyvajánlóban már megjelent, de a filmet még nem ajánlottam nektek, pedig az is jó. Igen, a megnevettetni mindig tudó Gerald Durrell-ről és az ő embereket és állatokat egyaránt magába foglaló szeretnivaló és színes családjáról van szó. Nehéz kifogni a tévécsatornákon, de már szerencsére a youtube-on is fent van a szenzációs regény filmváltozata.

Igazi búfelejtő, napsütéses kis mozi jó karakterekkel és szenzációs angol színészekkel. Tehát kalandra fel! A család együtt nézheti, jó kis közös program, végre nem egy tömény nyáltól csöpögő amerikai családi vígjáték! Vár mindenkit Teo, Achilleus, Aleko, Roger, Csuri és Büdi, na és persze a Buci-Bigyó!

Nóra

Arany a szilágysomlyói sakkversenyről

Kossuth utcai óvoda teli mackóval