in ,

Gazdag program Csabacsűdön az idősek hónapjában

Szalonnasütés a Csabacsűdi Idősek Klubjában

Az idősek hónapja keretében számos programmal várja az érintetteket a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása Szociális és Gyermekjóléti Intézmény Csabacsűdi Idősek Klubja az Alkotmány tér 1. szám alatt – tudtuk meg Gilanné Radványi Rózsától, az intézményegység vezetőjétől.

– Vidám hangulatú szalonnasütésen, bográcsozáson, kellemes szórakozást nyújtó irodalmi műsoron, játékos vetélkedőn vehetnek részt a klubtagok. Az idősek otthonában élők szintén részesei az októberi eseményeknek. Az intézmény falain belül minden héten olyan programokkal színesítik meg az ott élők hétköznapjait, melyeken mindenki jól érezheti magát és legalább néhány órára elfeledheti az élet nagy gondjait. Mesedélután, mókás vetélkedők, beszélgetések, nótázás, óvodás és iskolás gyermekek előadása, majd a hónap végén ünnepi záró vacsora teszi teljessé az idősek hónapját az intézmény mindkét telephelyén – sorolta a részleteket Gilanné Radványi Rózsa.

A csabacsűdi bentlakásos intézményben több mint 30 ember ellátásáról gondoskodnak. Szintén mintegy 30-an látogatják rendszeresen az idősek klubját. Az intézményegységnél étkeztetés, házi segítségnyújtás és jelzőrendszeres szolgáltatás is igényelhető.

Az idősek napján, október 1-jén a csabacsűdi önkormányzat is szép ünnepséget rendezett a művelődési házban, ahová a község valamennyi szépkorú lakóját meghívták.

Mégis, kinek a véleménye?

Jöjjön velünk kirándulni! – a peresi vízügyi bemutatóház