in ,

Ötven köbméternyi lomtól szabadultak meg a csabacsűdiek

Válkovszki Mihály

A Csabacsűdi Szolgáltató Kft. október 12-én lomtalanítást szervezett a községben. Válkovszki Mihálytól, a gazdasági társaság vezetőjétől megtudtuk, hogy összesen mintegy 50 köbméter lomot gyűjtöttek be a lakosságtól.

– Sokan már előző este kihelyezték felesleges holmijaikat az utcára, ezért a polgárőröktől fokozott éjszakai ellenőrzést kértünk. Így sikerült megakadályozni azt, hogy illetéktelenek a kirakott lomok között turkáljanak és szétszórják azokat – mondta Válkovszki Mihály. Hozzátette: három csapatban, három autóval, külön gyűjtötték be előbb a fémeket, majd az éghető anyagokat, végül a fennmaradó hulladékot. A fémet vaskereskedésben leadják, az éghető anyagokat az önkormányzat vegyes tüzelésű kazánjaiban fűtésre hasznosítják, a többi hulladékot pedig a szokás módon a gyomaendrődi regionális hulladéklerakóba szállítják.

Csabacsűdön évente egyszer szerveznek lomtatalanítást. Emellett időnként (legutóbb augusztusban) begyűjtik az elektronikai hulladékokat is, melyeket szintén ingyenesen adhat le a lakosság.

Vélemény, hozzászólás?

Átlagos esztendőt zárnak a növénytermesztők

Vajdások a Pályaválasztási vásáron