in , ,

Az élről várhatják a folytatást a lányok

A szarvasi kézilabdás lányok szépségdíjas meccsen törlesztettek az elmúlt két évben felgyülemlett adósságból a kistelekiek felé. A mieink a szombati meccsen nagyon elpáholták a csongrádi együttest, amely azért már közel sem olyan félelmetes, mint korábban volt.

Mindez persze mit sem von le a hazaiak érdemeiből, akik az első pár perc kapkodása után kőkemény védekezésre váltottak, s ennek révén a 18. percben már 11–2-es állást mutatott az eredményjelző. A hihetetlenül „feszes” védekezés, ragyogó kapusteljesítménnyel és pontos támadás befejezésekkel párosult, jelezve az ellenfél számára, hogy ezen a napon nincs keresnivalója Szarvason.

Bár a meccs gyakorlatilag a szünetig lefutottá vált, Zelei Dettiék játékkedve a folytatásban sem lankadt. Esetenként már 20 gólos különbség is kialakult a csapatok között. Barna Károly edzőtermészetesen valamennyi játékosát pályára küldte, és a padról beszállók közül is többen éltek a bizalommal, a fiatalok pedig hozták a tőlük elvárhatót. A mérkőzés utolsó 10 percében ismét a kapkodásé volt a főszerep, így lett „csupán” 15 közte.

Most két hét pihenő következik a szarvasi lányok számára, ami lehetőséget biztosít a további gyakorlásra, és az összeszokottság növelésére. Reméljük, hogy azt követően ugyanilyen elánnal folytatja majd a csapat, lehetőség szerint vendégségben is.

Barna Károly: – Kimagasló védőmunkánk már az első félidőben egyértelművé tette a mérkőzés kimenetelét. Ha az akarat kitart és taktikailag is fejlődni tudunk – mert van még mit –, akkor hasonló mérkőzéseket tudunk játszani. Gratulálok az egész csapatnak, köszönjük lelkes szurkolóink biztatását!

Szarvasi NKK–Kisteleki KK 33–18 (16–5)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 150 néző. V.: Horváth, Ubornyák. Szarvas: KASIK – BUZÁSI 3, RADNÓTI 5, GÁBOR 5, ZELEI 8, HAJDU 2, ÁBRAHÁM 1. Csere: Labát, Juhos (kapusok), KOVÁCS F. 4, Kondacs 1, Farkas, Szuhaj 1, Bagi, Zubor 3, Krizsán. Edző: Barna Károly. A Kistelek legjobb góldobói: Bárkányi 5, Sándor P. 5.

A kivitelezés látványosan felgyorsult

Nemzeti park: a korszerű gépekkel a természeti érték is növelhető