in ,

Szociális ellátás: karöltve, kistérségi szinten

A Körös-szögi Kistérség hat települése – Békésszentandrás, Szarvas, Csabacsűd, Kardos, Örménykút és Kondoros – a jövőben még hatékonyabban működhet együtt a szociális ellátások területén. Ezt a célt szolgálja az a projekt, melynek megvalósítására 35 millió forint támogatást nyert a kistérségi társulás.

A 2014. december 31-ig tartó program nyitórendezvényét a napokban tartották Szarvason. Ezen Kovácsné Molnár Katalin, a projekt szakmai vezetője hangsúlyozta: cél a szociális szolgáltatások hatékonyságának növelése, a területen dolgozó kollégák egymás közti kapcsolatának erősítése. A szociális szolgáltatások rendszeréhez egyéb szolgáltatásokat is szeretnének kapcsolni, ezért kordinációs irodát hoznak létre, ahol szociális információs pontot működtetnek majd. Arra törekednek, hogy az időseket, amíg ez lehetséges, saját környezetükben tudják megfelelően ellátni.

A szakmai vezető fontos feladatként jelölte meg a szakemberek továbbképzését. Ezen belül egyebek mellett adósságkezelési tanácsadók és személyi segítők, valamint személyszállítók képzése is szerepel a tervek között.

A projekt keretében különböző klubokat hoznak létre. Ide valamennyi korosztályt várnak, amivel a generációk közötti jobb együttműködést is szeretnék szolgálni. Létrehoznak például életvezetési, adósságkezelési, problémamegoldó, baba-mama, munkaerő, elsősegély és áldozattá válás elleni klubot is.

A projekt bemutatása után a kistérségi szociális és gyermekjóléti intézmény szakmai egységeinek vezetői területük specialitásairól számoltak be az érdeklődőknek.

Vélemény, hozzászólás?

Jövőre költözik a szarvasi gimnázium

Film – Színház