Connect with us

Hírek

Kalungu: a szentesi ütőegyüttes mindenből hangszert csinál

A Kalungu ütőegyüttes

A szentesi Kalungu ütőegyüttes tagjai meglehetősen találékonyak. Nem csak a dobokat, de még a festékesdobozt és a cefréshordót is megszólaltatják. Szombaton este a Tessedik Sámuel Múzeumban adtak nagy sikerű koncertet.

A fiatal zenészekből álló – Bubla Bence, Mészáros László, Takács Ádám, Bereczky Zsolt, Tóth Gellért összeállítású – csapat immár másodszor vendégeskedett Szarvason. A közönséget ezúttal is elkápráztatták. A pergő ritmusú, Latin-amerikai ihletésű zenék mellett „afrometál” muzsikával is előrukkoltak. Ahogyan Bubla Bence fogalmazott, szeretnék a könnyűzenét is beemelni a dobzenébe.

A 2004-ben megalakult ütőegyüttes ezúttal is kotta nélkül játszott. A klasszikus ütőhangszerek mellett különféle, nem éppen muzsikálásra szánt használati tárgyakat is megszólaltattak. Kezük alatt hangszerré nemesedett a cefréshordó és a festékes vödör, s azt is megmutatták, hogy ha a cintányért egy babafürdető kád vizébe mártják, akkor az teljesen másképp szól, mint szárazon.

A koncert végén – a közönség előtti tisztelgés jeleként – hangszerek nélkül, saját testükkel muzsikáltak, azaz előadtak egy pörgős rock trap-et. Érdemes volt rájuk odafigyelni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Karantén idejére: házhoz a könyvet Szarvason

Szarvas

Rigler Renáta, a Cervinus Teátrum művésze Arany János Pázmán lovag című versét adta elő (Fotó: Cervinus Teátrum FB) Rigler Renáta, a Cervinus Teátrum művésze Arany János Pázmán lovag című versét adta elő (Fotó: Cervinus Teátrum FB)

Virtuális összekapaszkodást jelenthet az idei verslánc

Cervinus Teátrum

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. április 6.

Szarvas

A fehér Lánchíd (Fotó: Babák Zoltán) A fehér Lánchíd (Fotó: Babák Zoltán)

Virtuális turista: a fehér Lánchíd

Budapest

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect