Connect with us

Hírek

Illegális sírkőlerakat a szarvasi temetőben

Illegális sírkőlerakat a szarvasi temetőben

Megkopott sírkövek, régi, összetört fedlapok „díszelegnek” halomba dobálva a szarvasi evangélikus Ótemető egy távolabbi zugában.

– Ez egy teljesen illegális lerakat. A temetőben dolgozó sírkövesek valamilyen okból ide rakják le az elbontott anyagokat – tudtuk meg dr. Czinkóczky Mihálytól, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség felügyelőjétől. Mint mondta, keresik a megoldást, felszólítják a sírköveseket, hogy takarítsák el az engedély nélkül lerakott anyagokat.

Dr. Czinkóczky Mihály elmondta azt is, hogy új szabványt dolgoztak ki a sírokra vonatkozóan. Ebben meghatározták az újonnan megépítendő síremlékek méretét. Általános alapelv, hogy azok ne legyenek túl magasak, fát pedig nem lehet majd ültetni a sírokra.

– A közeljövőben megbeszélésre hívjuk össze a Szarvason dolgozó sírköveseket. Ezen az új szabványról, a nemrég megépített utak használatáról és természetesen az illegális kődepó megszüntetéséről is szó lesz majd – mondta az egyházközségi felügyelő.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Távoktatás: Matek Milóval

Oktatás

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. április 1.

Szarvas

Fotó: RTL Klub Fotó: RTL Klub

Evangélikus TikTok-story

Szarvas

Az Alkotmány utcai ABC feltöltött polcai ma reggel (Fotó: Babák Zoltán) Az Alkotmány utcai ABC feltöltött polcai ma reggel (Fotó: Babák Zoltán)

Kereskedelem három nappal a kijárási korlátozás bevezetése után

Szarvas

A rovatot támogatja:

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect