in , ,

Háromezren kapnak egészségkártyát és néggyel többen vigyáznak majd a közbiztonságra

A szarvasi képviselő-testület

Eskütétellel kezdődött a szarvasi képviselő-testület csütörtök délutáni ülése. Dr. Váriné Domán Gabriellát az ifjúsági és sportbizottság külsős tagjává választották, ő tette le ünnepélyesen az esküt.

Dr. Váriné Domán Gabriella
Dr. Váriné Domán Gabriella

Az ülésen több mint negyven napirendi pontot és bejelentést tárgyaltak. Döntöttek egyebek mellett arról, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel. A szervezet régiós vezetője, Körmendi Erzsébet részletesen ismertette elképzeléseiket. A megkötendő megállapodás értelmében a város és az egyesület a jövőben még jobban igyekszik összehangolni tevékenységét a szociális feladatok együttes megoldása érdekében.

Körmendi Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régiós vezetője
Körmendi Erzsébet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régiós vezetője

Határoztak arról is, hogy januártól változatlanok maradnak a piaci és vásári díjtételek. Keresik a megoldást arra, hogy a téli időszakban hogyan szüntessék meg a piacon a huzatot, amelyre az árusok és a vevők egyaránt panaszkodnak.

Csatlakozik a város a Dr. Card Önkormányzati Egészségkártya Programhoz. Ennek értelmében első ütemben a szarvasi lakosság csaknem 20 százaléka, 3 ezer ember kaphat olyan egészségkártyát, amely tartalmazza a betegségére és a szedett gyógyszerekre vonatkozó legfontosabb információkat. Ennek a kártyának rosszullétek esetében lehet különös jelentősége, mert életmentő információkat adhat a mentősöknek, illetve a kórháznak. Az első háromezer kártya költségét az önkormányzat fedezi. Azt, hogy kik kerülhetnek be ebbe a körbe, a háziorvosokkal közösen döntik majd el. Később, a vállalkozások, cégek bevonásával többen is hozzájuthatnak az egészségkártyához.

A város közbiztonságának növelése érdekében döntés született arról, hogy a jövőben négy fővel bővül azoknak a köre, akik a rendre vigyáznak. A közmunkások közül választják ki az alkalmas embereket, akiknek az lesz a feladatuk, hogy járják az utcákat, s figyeljék, nem történik-e olyasmi, ami veszélyes lehet a közrendre és a közbiztonságra. Ha ilyet látnak, azonnal jelzik a rendőrségnek.

Határoztak arról, hogy a közterület-használati díjak sem emelkednek jövőre. A testület köszönettel elfogadta az Integrál Építő Zrt. közérdekű felajánlását. Ennek értelmében az Integrál 1,2 millió forintos költséggel sófalat épít a zöldpázsiti óvodában.

Vélemény, hozzászólás?

Miért fontos már gyermekkorban a tudatos egészséges életmódra való nevelés?

Együtt a színpadon – szlovákul