Connect with us

Közérdekű

A Székely Szakképző Iskola felhívása

Kedves pályaválasztás előtt álló nyolcadikos tanulók!

Bizonyára sokat gondoltok arra, hogy hamarosan vége az általános iskolai tanulásnak, de a ballagás előtt még fontos döntést kell hoznotok arról, hogy hol folytatjátok a továbbtanulást.

Mi segítünk dönteni!

Ismét ezzel a jelmondattal rendeztük meg november 15-én intézményünkben, a Székely Szakképző Iskolában az első nyílt napunkat, ahová a végzős nyolcadikos diákokat vártuk. Érkeztek is nagy számban az érdeklődők, nem csak Szarvasról, hanem a környező településékről és jóval távolabbról is.

Az általános tájékoztatón Kohut Andrásné intézményvezető asszony minden lényeges szempontra felhívta a figyelmet, amelyek segíthetik a helyes döntés meghozatalát. Részletesen szólt a képzéseinkről és az iskolaválasztás komoly felelősségéről. Többen igénybe vették a személyes érdeklődést, beszélgetést is.

Az iskola aulájában szakmacsoportok bemutatkozó kiállításán találkozhattak a pályaválasztók a különféle szakmák diákmunkáival. A Kollégiumunk is prezentálta a távolabb lakó diákok számára a bentlakás lehetőségeit. A külföldi intézményi kapcsolatokat is lehetett tanulmányozni, amelyek a szakmai idegen nyelvi és a gyakorlati képzést erősítik.

Az iskola mind három épületének minden képzési területére benézhettek az érdeklődő tanulók és szüleik. A nyílt órákon a közismereti tantárgyak mellett jelentős teret kapott a szakmai kabinetekben, tanműhelyekben, tanirodában, tanétteremben, tankonyhán folyó gyakorlatorientált képzés bemutatása. Erre az alkalomra jelentettük meg a Görcs nevű Diákönkormányzati lapunkat Pályaválasztási melléklettel, ami még több információt tartalmaz az iskolánk életéről. Szórólapjainkat kiosztottuk, hogy azzal is segítsük a képzési ajánlatainkat áttanulmányozni.

December 7-én is rendezünk nyílt napot, amikor további lehetőség lesz az iskolánkban folyó oktatást, felkészülést megismerni. Reméljük, sokan választanak az képzéseink közül, és újra találkozunk velük a következő tanév kezdetekor.

Bakulya Anna

Folder Gallery Error: Unable to find the directory tartalom/131123szekely.

Népszerű

Újra dobogón a szarvasi gyorsírók

Oktatás

Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna a Székely kollégiumának ünnepélyes átadóján (Fotó: Babák Zoltán) Simon István Tamás kancellár, Babák Mihály polgármester, Kovács Zsuzsanna főigazgató, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Ozsváth Zsuzsanna a Székely kollégiumának ünnepélyes átadóján (Fotó: Babák Zoltán)

Átadták a Székely megújult kollégiumát

Oktatás

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Uhljar Tímea Uhljar Tímea

Fodrászati ismeretek – országos I. hely

Oktatás

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect