in ,

Luna, Sandra és többiek- gazdára váró kutyák Szarvason

Árnyék tesó

Ismét szeretnénk néhány gazdátlan kutyát a kutyabarátok és a leendő gazdik figyelmébe ajánlani. Sajnos, a gyepmesteri telepre egyre több kölyök kutya is bekerül, akiknek sorsa így már alig néhány hónappal megszületésük után, szinte kilátástalanná válik. Épp ezért, hogy ne legyen még több árva, kidobott kutya, nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a kutyák ivartalanításának fontosságát.

Árnyék tesók – azért kapták ezt a nevet, mert azóta egy sötét helyiségbe vannak bezárva, mióta a “gazdájuk” kihozta őket egy dobozban. Rettegnek mindentől és mindenkitől, ami teljességgel érthető. Spániel és beagle keverékek, bizonyára kedves és szép kutyusok lennének, ha lenne alkalmuk kibontakozni… Lakásban és kertes házban is remekül tarthatók, de türelmes gazdik jelentkezését várjuk, akik kivárnák, amíg ezek a rettegő kis lelkek megbíznak majd bennük – ez időbe telhet…

Terry, a terrier keverék a testvérekkel együtt került be, most velük együtt tengeti napjait. Terry-t „gazdája” hozta ki, testvérével együtt. Mivel a család sírt értük, később a testvéréért visszajött, Terry-t azonban kint hagyta. Terry úgy tűnik, védelmezi az Árnyék tesókat, valószínűleg másik kutya mellett is jól érezné magát. Fajtájából és méretéből adódóan akár lakásban is tartható, bár ez esetben biztosítani kell számára a megfelelő mennyiségű mozgást.

Oli- Elképesztő energia van benne, s, ha nem egy pár négyzetméteres kennelben élne, hanem egy nagy kertben, akkor mindezzel semmi probléma nem lenne. Imád sétálni, fegyelmezhető, okos kutya.

Pezsgő – fiatalka, nyolc hónap körüli labrador-jellegű kutyus. Rettentően rosszul tűri a bezártságot ezen a pár négyzetméteren – hiszen vadászkutya, mozgásra, apportírozásra tenyésztették az őseit. Pórázt, nyakörvet sosem látott, de hamar belejött. Fajtájához illően értelmes, nyüzsgős, pezsgős, mondhatni… Mindenképpen kertes házba, de lehetőség szerint – mivel valószínűleg labrador keverék – baromfiak mellé nem ajánljuk.

Luna nyakörvesen kóborolt a Spar környékén, egy ideig kerestük gazdiját. Mivel azonban senki nem ment érte, végül befogták, és a telepre került. Kedves kislány, bújós, ketrectársaival is jól kijön. Luna sétálni is nagyon szeret, engedelmes, szelíd kislány, nem húz, nem rakoncátlankodik. Bármilyen kertben kedves társa lenne egy gazdinak, második kutyának is bátran vállalható, akár idősödő, kevésbé aktív gazdi mellett is jól beilleszkedne.

Sandra- ő már régen kint lakik a telepen, ami érthetetlen, hiszen nagyon kedves kislányka. Kissé hajlamos a hisztire, de megfelelő foglalkozás mellett gyorsan összeszedi magát, és már egy rövid sétáért is nagyon hálás tud lenni. Meglehetősen jól kijön a többi kutyával, túlzott nyüzsgése valószínűleg megfelelő tartás mellett hamar elmúlna.

További információ:

Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület

Dr. Kozák Réka 06/30-323-5474

Vélemény, hozzászólás?

Szezonzáró hazai győzelemmel

A Székely Szakképző Iskola felhívása