Connect with us

Sport

A tizenegyezredik szimultánjához közeledik

Vitéz Sinka Brigitta

Két éve sportpályafutása elismeréseként megkapta a Príma-díjat. Akkor a tízezredik mérkőzésére készült, ami már magában is Guinness-rekord volt, most a tizenegyezredik szimultánjához közeledik vitéz Sinka Brigitta sakkmester.

A helytörténeti egyesület hagyományőrző szimultánján 13 táblán várták a sakk szentandrási királynőjét, hogy segítsék az útját a 11 ezredik mérkőzéséig. 55 évet töltött el aktívan sakkozva. A MÉH-nél dolgozott, aminek a vezetése támogatta sakkot népszerűsítő küldetését, aminek során több mint 300 iskolában játszott több táblán.

A kezdetektől fogva minden mérkőzése dokumentálva van, így jöhet az újabb rekordkísérlet. Brigitta nénit csak a sakk érdekli, csak a sakknak él. Ha a szentandrásiakon múlik hosszú életű lesz a most a 86. életévét taposó Brigitta néni, aki ragyogó kondícióban van. Földijei rendszeresen szerveznek neki szimultánokat. Igaz, a kora délutáni időpontban még alig néhányan ültek a táblákhoz, de későbbre több diák is bejelentkezett egy-egy partira.

Hajrá, Brigitta néni, irány a 20000!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Három sakkozó, három érem

Sport

Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán) Sinka Imre és Benedek Erika felszeli a megszentelt kenyeret (Fotó: Babák Zoltán)

Ünnepi szentmise után rövid megemlékezés az államalapítóra

Közösség

Nagy-Magyarország Fogadó Nagy-Magyarország Fogadó

Nagy–Magyarország Fogadó

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégére szólóan is él az átruházott jogával Sinka Imre polgármester

Közérdekű

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect