Connect with us

Szarvas

A Vajda kórusa nyitotta a Zenepavilont

A vajdás énekkar a Zenepavilonban

Az a megtiszteltetés érte a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium énekkarát szombat késő délutánján, hogy elsőként léphetett fel a Kossuth téren álló, frissen elkészült Zenepavilonban. Az “Adventi Nyitány”-nak elnevezett programsorozat keretében szombatonként 16 órától mindig másik iskola lép a deszkákra, sorrendben a Szlovák, a Benka, majd a Chován zárja a sort 21-én. A Zenepavilon a hétköznapokon sem lesz üres. Hogy valami rendszer legyen a dologban, a december 2-a és 20-a közötti időszakban fellépő önkéntesek koordinálását a Cervinus Teátrum munkatársai vállalták. Ha valaki szeretne valamelyik hétköznap 16 órától fellépni, keresse Gombár Hajnalkát, a Cervinus Teátrum szervezőjét a 66/311-464-es számon, vagy e-mailben a kulturasokk@gmail.com címen. Olyan szólófellépők, kórusok, baráti társaságok jelentkezését várják, akik 15-20 perces műsorral ki tudnak/mernek állni az érdeklődők elé.

A Zenepavilonnal teljesen más karaktert kapott a Kossuth tér. Nagy szerencse, hogy azt a két hatalmas tölgyet nem találták betegnek vagy oda nem illőnek, mert nagyon látványos és kontrasztos egységet képez a fa építménnyel, ill. körülötte a kis körönddel. Nehéz volt elképzelni, hogy jól fog kinézni, ill. azt, hogy kell-e ez nekünk. Nem a fizetett kincstári optimizmus mondatja, hogy sokkal szebb lett a tér és egészen biztosan a szarvasiak kedvenc helye lesz. Reméljük, mindenki örömére fog szolgálni, nem csak az egész nap ráérők helyezik át oda a bázisukat.

Ma már egy-két árus próbálgatta a szárnyát, ill. a beindult a forralt bor kimérése, de holnap lesz az igazi a karácsonyi érzés. Holnap, mikor minden faházat kinyitnak az árusok. Egyedül a kürtőskalácsos kocsit kellene valahogy hangulatba hozni, hogy teljes legyen a kép. Otthon lassan elő lehet keresni a karácsonyi filmeket, lehozni a padlásról a hólapátot, előkeresni az illatos adventi gyertyákat.

Holnap, vasárnap, 16 órától adventi műsor és gyertyagyújtás a Szent Klára római katolikus templom sarkánál felállított jászolnál, a Szarvasi Férfikórussal és Varga Viktorral, a Cervinus Teátrum színészével.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Pályázat a felsőoktatásban tanulmányaikat kezdő szarvasi fiatalok anyagi támogatására

Közérdekű

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect