in ,

Ételosztással kezdődött, angyali reggelekkel folytatódik az új egyházi esztendő

Lázár Zsolt evangélikus espres ételt oszt

Advent első vasárnapja egyben az új egyházi esztendő kezdetét is jelenti. Az Ótemplomi Evangélikus Egyházközségben már hagyomány, hogy ilyenkor teológus hallgatókat hívnak meg a gyülekezetbe. Így történt ez tegnap is.

A délelőtti istentiszteleten Dr. Bácskai Károly, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezetője hirdetett igét. Elkísérte őt Szarvasra az egyetem négy hallgatója is, akik közül hárman az ótemplomi, egyikük pedig az újtemplomi egyházközségben teljesített szolgálatot. A vendégek segédkeztek az istentiszteletet követő ingyenes ételosztáson is.

A gulyáságyúban ezúttal 800 adag babgulyás főtt, melyhez az alapanyagot a gyülekezet vásárolta. A főszakács szerepét mint minden ilyen alkalomkor, most is Pásztor Mátyás, az Ótemplomi Szeretetszolgálat tanyagondnoka töltötte be. Tőle tudtuk meg, hogy az ételhez több mint 50 kilogramm sertéshúst, 20 kilogramm babot és ugyanennyi zöldséget használtak fel.

Lázár Zsolt esperes a délelőtti istentiszteleten a hétfőtől kezdődő „angyali reggelekre” invitálta a gyülekezet tagjait (és másokat is). Minden reggel 6.50-től rövid összejövetelre térhetnek be az Ótemplomba az emberek. Az angyali reggeleknek minden nap más házigazdája lesz.

Vélemény, hozzászólás?

A Csabacsűd megtapasztalhatta, milyen lenne saját maga ellen játszani

II. Rákóczi Ferenc nyomában