in , , ,

Aktívak, de nem keresik a reflektorfényt

Kovácsné Molnár Katalin

A szarvasi székhelyű Kortalanul Alapítvány két és fél évvel ezelőtt alakult a Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézményében dolgozók kezdeményezésére. Keveset tudunk róluk, mert – ahogyan Kovácsné Molnár Katalin, az alapítvány kuratóriumának elnöke fogalmazott -, aktívak, de nem szeretnek reflektorfényben lenni.

– Hogyan működik az alapítvány és melyek a legfontosabb céljai? – kérdeztük Kovácsné Molnár Katalint.

– Fő célunk a szociális ellátásban dolgozók és részesülők támogatása mindenféle területen. Két tagozatunk van, az egyik az ifjúságot, a másik az idősebbeket helyezi középpontba. Törekszünk arra, hogy a generációkat közelítsük egymáshoz, ezért gyakran szervezünk olyan programokat, melyeken 3-4 különböző korosztály együtt vehet részt.

– Milyen jellegű programokról van szó?

– Majdnem minden hónapban tartunk egy-egy összejövetelt. Ezek lehetnek műsoros vetélkedők, sportnapok, s természetesen együtt ünnepeljük az idősek napját, a nőnapot és az egyéb ünnepeket. Legutóbb novemberben a szociális munka napja alkalmából közös vacsorára hívtuk a kistérségi intézmény dolgozóit.

– Tevékenységükhöz hogyan biztosítják az anyagi hátteret?

– Örömmel mondhatom, hogy sok támogatást kapunk, főleg magánszemélyektől. Azt hiszem, a kulcs a bizalomban van, támogatóink tudják, hogy jó célokra költjük forintjaikat. Tavaly az adók 1 százalékának felajánlásából 190 ezer forintot kaptunk. Alapítványunk vagyona mára elérte a 2,5 millió forintot. Ez az összeg jó alapot jelenthet a kistérségi szociális intézménynek ahhoz, hogy az egyes telephelyek fejlesztésére irányuló pályázatokhoz biztosítani tudja az önerőt. Törekszünk arra is, hogy a jövőben az erkölcsi elismerés mellett némi anyagi juttatással is megköszönjük a szociális szférában dolgozó kollégák munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Tágasabb lett a tér az István király úti klubban

Megjelent Szenes János monodrámája