in , ,

24 óra a medencében

Huszár Levente

Ma délután négy órakor megkezdődött a IX. Szarvasi 24 Órás Úszás a Szent Klára Gyógyfürdőben. Nem verseny ez, inkább közösségépítő tréning, hiszen baráti társaságok, munkahelyi kollektívák, iskolák, családok ugranak egyszerre vagy váltóban a medencébe.

Tavaly háromszáznál is többen vettek részt ebben a sportprogramban, és több mint 900 kilométernyit úsztak közösen. A mezőny dr. Darida András, a Szarvasi Úszó, Vízilabda és Szabadidő Egyesület elnökének a jelére startolt. Az induláskor a Szlovák Általános Iskola diákjai, a szarvasi kajakosok, egyéni és egyesületi úszók mellett két békési csoport is érkezett.

Az uszodába ilyenkor regisztráció ellenében a belépés ingyenes. Mindössze a hosszokat kell számolni a hosszokat, ami valljuk be, néhány forduló után már nem könnyű feladat, és a végén bemondani a megtett távot, hogy ezzel is, hozzájáruljanak ahhoz, hogy a tavalyinál messzebbre ússzunk. Sajnos az idén nem bukkant fel a startnál dr. Rentka László, aki legutóbb 55 kilométernél fejezte be úszását.

Akinek van kedve, úszónadrágja vagy dressze, úszósapkája, egész éjjel mehet, hogy hozzájáruljon a közös tác növeléséhez, esetleg egy új sportot fedezzen fel, ami nagy segítség lehet a napi stressz feldolgozásában. Az úszás szombaton 16 óráig tart.

Vélemény, hozzászólás?

Tavasszal meglátjuk, milyenek a kínai vadkörték

Garázdaság a szociális otthonban