in , , ,

Újabb épületekre kerülnek napelemek

Hodálik Pál alpolgármester

Hodálik Pál alpolgármester szokásos pénteki sajtótájékoztatóján ezúttal keveset hallhattunk a városrehabilitációs munkálatokról. Mint mondta, ennek oka az, hogy elmaradt a péntek reggeli koordinációs ülés (lemondta a projektmenedzser), így ők maguk sem tudnak sok újdonságot a beruházásról.

Beszámolt viszont két jó hírről: a város két napelemes pályázata is nyert. Az egyik pályázat keretében 46 millió 291 ezer forint támogatást nyertek ahhoz, hogy napelemeket helyezzenek el a Szlovák Általános Iskola épületén. Ehhez az összeghez a városnak 8 millió 169 ezer forint önerőt kell hozzátennie.

A másik, hasonló pályázatnak köszönhetően a fürdő épületére szerelhetnek napelemeket. Itt az elnyert összeg egy kicsivel nagyobb, 46 millió 963 ezer forint, az önerő összege pedig 8 millió 287 ezer forint.

Az alpolgármester jelezte: jövő szombaton át is adják a munkaterületet a kivitelezőknek. Hozzátette: a harmadik pályázat ügyében, mely a volt Petőfi iskola (leendő gimnázium) épületének napelemekkel történő ellátását célozza, még nem született döntés.

Vélemény, hozzászólás?

Boszorkányt láttak: Luca napi táncház gyerekeknek

A karácsony igazi íze