in ,

Elkezdődött a szociális tűzifaosztás Csabacsűdön

A tegnapi nap folyamán házhoz szállították az első kocsinyi kemény fát Csabacsűdön. A rakomány Kis Albert Erzsébethez érkezett Molnár József polgármester és Dankó Béla országgyűlési képviselő kíséretében. Kis Albert Erzsébet elmondta, hogy három gyerek mellett nagyon jól jön, hogy a gázfűtésre rá tudnak segíteni a támogatás által.

Ahogy azt Molnár József kérdésünkre elmondta, az önkormányzat 70 köbméternyi kemény lombos fára pályázott, amiből 33 köbmétert ítélt meg a helyi önkormányzatokért felelős miniszter. Szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásért a 2013. január-március hónapokban lakásfenntartási támogatásban részesülők számának átlaga alapján ellátottanként lehetett pályázni, és legfeljebb 2 köbméternyi kemény lombos tűzifa mennyiséget igényelhettek a települési önkormányzatok. Békés megyében lágy lombos tűzifa igénylésére is volt lehetőség 3 köbméter ellátott mértékben.

A csabacsűdi önkormányzat 496311 forintnyi támogatást nyert el, amihez 196 ezer forintnyi önerőt kell biztosítani. A támogatásban a testület keddi döntésének értelmében 51 család részesült. Ők 0,3 köbmétertől másfél köbméterig kapnak a szociális tűzifa programból.

Vélemény, hozzászólás?

Adómentességgel támogatja a nyugdíjasok pihenését Szarvas városa

Szárnyal az elme: könyvtár, képtár és múzeum a Mittrovszky-kastélyban